Itt a Tesla Model S új változata

Itt a Tesla Model S új változata

2021. június 15. 12:59, Kedd
Hosszú idő után frissül az első típus, több komponens is megújult.

Elon Musk cége már hónapokkal ezelőtt beharangozta a Model S közeljövőben esedékes frissítését, erre pedig most a saját rendezvényen sort is kerítettek. Több fontos változásról számoltak be, amellyel egy hosszúra nyúlt szünet ért véget, viszont a technikai részleteket nem minden módosítás kapcsán árulták el.

A céget illetően legutóbb arról írtunk, hogy Musk szerint radar nélkül is kellően biztonságos a vezetés, a tengerentúlon emiatt folytatódik az illetékesek vizsgálata. Időközben azonban egy új változatról rántották le a leplet, amely a Model S Plaid néven jelenik meg a piacon, egyelőre igencsak korlátozott mennyiségben, hiszen az első körben mindössze 25 példányt szállítanak le ebből az autóból, az elkövetkező időszakban pedig hetente több száz, majd pedig több ezer darabot gyártanak majd le, ahogy fokozatosan növelik a példányszámot. Az újítások kapcsán az átdolgozott akkumulátort, a minden eddiginél alacsonyabb, mindössze 0,208-as ellenállástényezőt, valamint a nagyobb teljesítményt emelik ki, viszont előbbi kapcsán a pontos technikai részleteket nem közölték a rendezvényen, ami rögtön felvet néhány kérdést.


A fenti részletek mellett legalább ennyire fontos, hogy közel egy teljes évtized után frissült a Model S, amelyet annak idején elsőként kezdtek el gyártani a fremonti telephelyen. A négyajtós szedán mindössze 1,99 másodperc alatt gyorsul fel a 100 km/h-s sebességre, az elektromos meghajtás ezúttal 1020 lóerőt biztosít, megfelelő gumik esetén pedig a maximális sebesség eléri a 320 km/h-t. Egyetlen feltöltéssel 627 km-t tehetünk majd meg, viszont az iker-motor alkalmazásával ez 663 km-re növelhető – a némileg lerövidülő felöltési idő révén alig 15 perc jutunk 300 km-es hatótávhoz. A motor kapcsán a kereken 20 ezres fordulatszámot említették meg, a további komponensek révén a belső tér fűtése, valamint a hidegben mért hatótáv is javul, emellett viszont további fontos részlet a nagy kijelző, az újratervezett kormány, valamint az állítólag a PS5 erejéhez fogható GPU, amely ennek megfelelően játékok futtatására is tökéletesen megfelel.

Amíg a korábban tervezett Model S Plad+ mégsem jelenik meg a piacon, a fenti változat ára 130 ezer dollártól indul, szerintük ez kellően jó ajánlat lesz, így nincs szükség egy további példányra.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások