Az Alexa is elérhető lesz az autókban

Az Alexa is elérhető lesz az autókban

2021. július 1. 15:45, Csütörtök
A gyártók hamarosan tesztelhetik az új megoldást.

A Continental és az Elektrobit (EB) integrálták a személygépkocsikba az Alexa Custom Assistant nevű szoftvert, amelynek segítségével bármelyik járműgyártó olyan ágazatokon átnyúló és az individuális igényekhez igazított beszédasszisztenst kínálhat majd, amely az Alexára épül. A program bármelyik sorozatgyártású autóban kipróbálható lesz.

Az Alexa Custom Assistant egy komplett hardver- és szoftvercsomag. Frank Rabe, a Continental ember-gép interfész üzleti egységének vezetője kifejtette, hogy a gépkocsik vezetési élménye folyamatosan változik, hiszen a gyártók egyre több képernyőt, kamerát, szenzort és más kibővített funkciót építenek be a járművekbe. Az utazás határai fokozatosan elmosódnak, a fogyasztók egy zökkenőmentes technológiai élményt várnak - függetlenül attól, hogy éppen hol vannak.

Az Amazonnal való együttműködés lehetővé teszi a gyártók számára, hogy első osztályú, az egyedi igényekhez igazítható beszédvezérlésű élményt kínálhassanak az ügyfeleiknek, amelyek maximalizálják a rendelkezésre álló erőforrásokat és javítanak a felhasználói élményeken. A megoldás biztosítja a természetes párbeszéd kialakítását a vezető és az Alexa között, s a háttérben dolgozó mesterséges intelligencia minden felmerülő kérdésre igyekszik a lehető legpontosabban válaszolni. A rendszer ötvözhető az egyes márkák saját szolgáltatásaival, sőt, akár egyedi aktiválási parancsok és különleges funkciók is beállíthatók.

Ned Curic, az Alexa Auto alelnöke elmondta, hogy a mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően a gépkocsikban lévő beszédvezérlési élmények sokkal természetesebbek, interaktívabbak és felhasználóbarátabbak, s ezt az innovációt minden járműgyártó számára hozzáférhetővé akarják tenni. A Continental és az Elektrobit szakembereivel való együttműködésük a teljes ágazatnak egy integrált és skálázható megoldást kínál, amelynek köszönhetően a gyártók a rendelkezésükre álló időt és erőforrásokat más egyedi funkciók kifejlesztésére összpontosíthatják.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások