A Play Store miatt perelték be a Google-t

A Play Store miatt perelték be a Google-t

2021. július 8. 16:07, Csütörtök
A vád monopolhelyzettel való visszaélés.

Letitia James, New York állam főügyésze bejelentette, hogy 36 szövetségi állam és Washington, D.C. jogi eljárást kezdeményeztek a Google ellen, mert azt gyanítják, hogy a webes konszern a Play Store és az androidos mobiltelefonok esetében visszaél a piaci hatalmával. A felperesek az egyik San Franciscó-i szövetségi bírósághoz nyújtották be a keresetüket. A társaság egyelőre nem kommentálta a hírt.

Letitia James kiemelte, hogy a mostani ügy egy újabb példája annak, hogy a Google miként használja a piaci hatalmát arra, hogy tiltott módon elnyomja a konkurenseit. A keresetet azért nyújtották be az óriáscég ellen, hogy véget vessenek az illegális "monopolhatalmának" és hogy végre hangot adjanak több millió felhasználó és vállalat véleményének.

A felpereseket James mellett Észak-Karolina, Tennessee és Utah főügyésze vezeti. A beadott dokumentum szerint a Google a Play Store működési gyakorlatát és a piaci hatalmát arra használja fel, hogy az ökorendszerében akadályozza a piaci versenyt. Ez magasabb szoftverárakhoz, kisebb kínálathoz és az innováció hiányához vezet. Emellett a Google túlzottan magas díjakat kér az alkalmazások fejlesztőitől is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások