IPadon futtatható a Windows 3.1

IPadon futtatható a Windows 3.1

2021. július 14. 22:58, Szerda
Az operációs rendszert elvileg bárki feltelepítheti az Apple táblagépeire.

Benj Edwards, a How-To Geek oldal munkatársa arról számolt be arról, hogy az iPad készülékekre sikeresen installálható a Windows 3.1, amely ezután egérrel és billentyűzettel használható. A felhasználóknak ehhez csupán az operációs rendszer licencére és a klasszikus DOS-játékok futtatását lehetővé tévő iDOS 2 alkalmazásra van szükségük. Edwards lépésről lépésre leírta a telepítési folyamatot.

Az iDOS 2 jelenleg 5,49 euróba kerül és immár évek óta elérhető az Apple App Store kínálatában. A program egy iDOS mappát hoz létre a helyi fájlkönyvtárban és a Windows 3.1 telepítési fájljait abba a mappába kell bemásolni. Annak, aki rendelkezik az eredeti Windows 3.1 lemezekkel, először át kell másolnia azok tartalmát az iPad készülékre. Ez megoldható USB-csatlakozós flopimeghajtók használatával.

A How-To Geek munkatársa leírta továbbá, hogy miként kell konfigurálni az iDOS 2-t ahhoz, hogy az alkalmas legyen a Windows 3.1 futtatására. Sőt, az operációs rendszer sikeres telepítése után további Windows-szoftverek is installálhatók az Apple táblagépeire. Az alkalmazások az Internet Archívum rendszeréből tölthetők le. A tesztek alapján az eszközökön még a régi játékok, például a Civilization II is használhatók.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban