Júniusban első lett a PS4-en a Cyberpunk 2077

Júniusban első lett a PS4-en a Cyberpunk 2077

2021. július 17. 15:27, Szombat
A visszatérés után a játék rögtön a toplista első helyére került a havi összesítésben.

A Cyberpunk 2077 igencsak rázós rajtot tudhat maga mögött, a tavalyi év második felében ugyanis inkább a negatív visszhang kapcsán írhattunk a játékról. Legutóbb arról számoltunk be, hogy ebből mégsem lett katasztrófa, legalábbis üzleti szempontból, most pedig a Sony maga közölte, hogy a júniusi toplista első helyére a javításokkal foltozgatott cím került.

A PlayStation 4 esetében még bonyolultabb volt a helyzet, a CD Projekt Red és a Sony ugyanis ezen konzol esetében egyszerűen elérhetetlenné tette a játékot, megelőzve a további gondokat. Június második felében jelezték, hogy ismét beszerezhető a fejlesztés, viszont ezt további figyelmeztetésekkel egészítették ki, a magyarázat szerint ugyanis a játékosok még mindig nem számíthatunk gondmentes élményre, a teljesítmény és a különböző hibák kapcsán a javítások ellenére sem ideálisak a körülmények. Most a Sony némi meglepetést okozott, hiszen az általuk közzétett június letöltési toplista élén már a Cyberpunk 2077 áll, legalábbis a PS4 esetében, ami azt jelenti, hogy a múlt hónapban a játék egyetlen hét alatt utasította maga mögé a riválisokat.

A részletes toplista alapján a CDPR fejlesztése mind az Egyesült Államokban, mind pedig Európában az első helyen végzett, mögötte a GTA V, illetve a FIFA 21 futott be, a harmadik helyre pedig a régiótól függően az NBA 2K21 és a GTA V volt jó. Jól látszik, hogy a játékosok nagyon várták már a visszatérést, ez tette lehetővé a letöltések gyors felfutását, miközben a PS5 esetében a játék az első húszba sem tudott bekerülni – ezen a területen mindkét kontinensen a Ratchet & Clank: Rift Apart lett az első, utána pedig olyan szereplők következnek, mint a Chivalry 2, a FIFA 21, valamint a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.

A közeljövőben további javításokra számíthatunk, ezek remélhetőleg kiküszöbölik a megmaradt hibákat és a régebbi konzolon is javítják majd a futási sebességet.

Listázás a fórumban