Megbukhat a Tesla Cybertruck

Megbukhat a Tesla Cybertruck

2021. július 20. 10:58, Kedd
Ennek esélyét még maga Musk is elismeri. A cég átdolgozza a saját töltőhálózatát.

A Tesla következő nagy dobása várhatóan a saját elektromos pickup piacra dobása lesz, amelyre jó eséllyel jövőre kerül majd sor. Ezzel kapcsolatban azonban megoszlanak a vélemények, még a cégvezető sem biztos a sikerben, viszont emiatt nem állnak le az egyéb munkálatokkal.

Az elmúlt néhány napban egyszerre több rövid Twitter-bejegyzés is napvilágot látott a vállalat terveivel, illetve most meghozott döntéseivel kapcsolatban. Először egy külsős vélemény jelent meg a világhálón, amelyben arról írnak, hogy a Cybertruck lesz az első igazi bukásuk, erre pedig maga Elon Musk is reagált, mégpedig egy meglehetősen bizonytalan válasszal. A cég első embere kijelentette, hogy az eredetileg 2019-ben bejelentett dizájnon alig változtattak, ez neki továbbra is tetszik, így nem igazán érdekli, ha a vásárlók nem szimpatizálnak a kialakítással. Azt ő is elismeri, hogy bukás lehet a vége, viszont ez nem fogja eltántorítani a további lépésektől. Egyes hírek szerint már több mint 1 millió előjegyzés érkezett a modellre, ez azonban nem sokat jelent, hiszen egy mindössze 100 dolláros foglalóról van szó, amely bármikor visszamondható.

Eközben a saját töltőhálózat soron következő frissítéséről is megjelent az értesítés, bár azt még nem tudjuk, hogy ez pontosan milyen néven válik majd elérhetővé. A legutóbbi, Supercharger V3 nevű nagy frissítés még 2019-ben rajtolt el, ennek révén a helyszíni állomásokon a kimenetet 150-ről 250 kW-ra növelték, amivel sikerült lefaragni a töltési időből, most pedig ez utóbbit emelnék kereken 300 kW-ra, ennek eredményeként az úgynevezett tipikus töltési időt csökkentenék 15 percről alig 10 percre. Ez nyilván komoly segítséget jelentene az autósoknak, bár attól még mindig messze vagyunk, hogy a hagyományos járműveknél szükséges, jóval rövidebb töltési időtartamot megközelítsük.

Azt még nem tudni, hogy mely modellek használhatják majd ki megfelelő módon a frissítést, ezt a vállalat később közölné.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások