Felhőszoftver-szolgáltatót vesz a Zoom

Felhőszoftver-szolgáltatót vesz a Zoom

2021. július 19. 23:30, Hétfő
Az üzletre több milliárd amerikai dollárt sem sajnál a cég.

A Zoom Video Communications júliusban megvásárolta a Karlsruhei Technológiai Intézetből (KIT) korábban kiszervezett Karlsruhe Information Technology Solutions - Kites GmbH-t. A társaság munkatársai a valós idejű beszédfelismerés és -fordítás szakértőinek számítanak, s segíthetnek a Zoomnak abban, hogy javítani tudjon a gépi fordításban.

A Zoom most bejelentette, hogy a jövőben 14,7 milliárd amerikai dollárért megveszi a Five9 nevű felhőszoftver-szolgáltatót. Ez lesz a vállalat történetének legnagyobb tranzakciója, amellyel elsősorban az üzleti ügyfelek körében akarja erősíteni a jelenlétét és növelné az ezen a területen lévő partnerei számát.

A Five9 a felhőkörnyezetben működő ügyfélszolgálati programokat fejleszt és a partnerei között van az Olympus és az Under Armour. A felvásárolt vállalkozás a jövőben az eddigi vezetője, Rowan Trollope irányításával fog működni operatív egységként. Az üzlet várhatóan 2020 első felében zárul majd le és a Five9 tulajdonosai részvényenként 0,5533 Zoom-részvényt kapnak majd.

Erin Yuan, a Zoom első embere azt nyilatkozta, hogy folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével javíthatnak az ajánlatukon. A cég 2019 óta van jelen a tőzsdén, az értékét legutóbb közel 107 milliárd amerikai dollárban állapították meg. A Zoom menedzsmentje az ügyfélszolgálati szoftverek piacát körülbelül 25 milliárd amerikai dollárosra becsülte.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások