A Windows 11-ből is lesz hosszú termék­támogatású verzió

A Windows 11-ből is lesz hosszú termék­támogatású verzió

2021. július 23. 11:17, Péntek
A megoldás az új operációs rendszer esetében szintén elérhetővé válik majd.

A Microsoft a Windows 10-nél vezette be a hosszú terméktámogatású változatot (LTSC), amely a felhasználók és a cégek számára kizárólag biztonsági javításokat kínált, új funkciókat nem és a hagyományosnál sokkal hosszabb ideig (korábban 10, de most már csak 5 évig) biztosította az operációs rendszer terméktámogatását.

Most kiszivárgott, hogy a redmondi konszern ugyanezt tervezi a Windows 11 esetében is, de azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy annak LTSC-kiadása mikortól lesz hozzáférhető.

Brad Sams, a Petri.com szerkesztője azt írta, hogy időbe telik, mire megjelenik a Windows 11 első LTSC-verziója. Pontos tervek ugyanis még nincsenek, de azt lehet tudni, hogy a változat három éven belül jelenhet meg és szintén öt éven át lehet majd használni.

A Microsoft álláspontja egyébként az, hogy az LTSC-kiadások nem az átlagos, mindennapi munkához használt számítógépekhez vannak kiadva és a Windows 10 Enterprise verziójára épülnek. A Windows 10-ből lesz ősszel LTSC-kiadás és az a 21H2 frissítésen alapul majd.

Listázás a fórumban