Német­országban építhet gyárat a TSMC

Német­országban építhet gyárat a TSMC

2021. július 27. 10:41, Kedd
A tajvani chipgyártó kiválasztotta a leendő üzem helyszínét, a döntő tényező az állami támogatás volt.

Az már februárban ismertté vált, hogy Európában építhet új létesítményt a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC). Mindez annak köszönhető, hogy amíg néhány évvel ezelőtt a TSMC kizárólag "Tajvan-orientált" volt, amely azt jelentette, hogy a társaság 2-3 nagy helyi gyárban készítette a termékeit, mostanra nyitott a világ többi része felé is. Ennek oka, hogy egyre nagyobb igény jelentkezett egy új geopolitikai stratégiára, így a vállalat üzemet épít Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban, míg Japánban hamarosan elkészül a campusa. Ebbe a sorba csatlakozhat be a közeljövőben megvalósított európai beruházás.

Most kiderült, hogy a cég Németországban és Japánban építi majd fel a két új gyárát. Mindezt a most megtartott közgyűlésen jelentette Mark Liu, a cég első embere. A TSMC menedzsmentje azért dönthetett a két helyszín mellett, mert így egyrészt az ügyfelekkel, másrészt az érintett országokkal megoszthatók a beruházásokkal kapcsolatos költségek.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója, amelynek az ügyfelei közé tartozik az Apple is. A társaság emellett a világ minden régiójába szállít chipeket, többek között televíziókhoz és járművekhez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban