Több mint 20 járműmodellbe kerülhetnek a Continental számítógépei

Több mint 20 járműmodellbe kerülhetnek a Continental számítógépei

2021. augusztus 19. 09:11, Csütörtök
A gyártó egyre inkább meghatározóvá válik a területen.

A Continental a Volkswagen ID.3-ba és ID.4-be szerelt számítógépek mellett az idén és jövőre több mint 20 további autómodellbe szállít szervereket 5 milliárd euró értékben. A berendezéseket adatmenedzselési, közlekedésbiztonsági és -dinamikai, illetve automatizált közlekedési feladatok elvégzésére lehet majd használni.

A társaság a Continental Automotive Edge Plattformon keresztül és az aktuális gépkocsi-projektekben szerzett tudás és tapasztalat felhasználásával készíti el a járműfedélzeti számítógépek következő generációját. A cél egy olyan hardver- és szoftverplatform megalkotása, amely lehetővé teszi a különböző területekről származó funkciók integrálását, legyen szó a biztonságról vagy a szórakoztatásról. Ezáltal az autógyártók minél rugalmasabban és modulárisan állíthatják össze a gépkocsi-architektúrákat, amelyek a lehető legegyszerűbbek lehetnek, az egységes felhasználói élmény kialakítása és nyújtása mellett.

Michael Hülsewies, a Continental architektúrákért és szoftverekért felelős alelnöke hangsúlyozta, hogy a járműelektronika területén a megosztott vezérlőeszközök szerveralapú architektúrákká való fejlesztése sokkal több mint műszaki fejlődés. A kapcsolódó termékek, munka- és fejlesztési folyamatok, valamint üzleti modellek ugyanis egyaránt átalakulnak.

A Continental Automotive Edge Plattform rugalmas építőelemekből áll, amelyek között vannak nagy teljesítményű számítógépek, szoftverek, felhőkörnyezeti és más szolgáltatások, továbbá a különböző alkalmazások. A rendszer összeköti az adott autót és a felhőkörnyezetet, s a modularitásának köszönhetően egyszerűbbé teszi a különböző területeken lévő rendszerfunkciók fejlesztését és karbantartását. A hosszú távú cél az, hogy a felhasználók számára a jövőben kényelmes legyen az adott gépkocsi teljes időtartama alatt a kiválasztott funkciók elérése programfrissítések segítségével. A szoftver-, a szenzor- és a Big Data-megoldásokat az eddigi fejlesztési idő töredéke alatt lehet majd elkészíteni, így például a járműalkalmazásokat gyorsan és biztonságosan lehet kifejleszteni, tesztelni és közvetlenül az autókra telepíteni, amely miatt sokkal naprakészebbek, biztonságosabbak és bővíthetőbbek lesznek a gépkocsik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások