Összedől az Amazon brit drónos csomag­szállítási programja

Összedől az Amazon brit drónos csomag­szállítási programja

2021. augusztus 5. 09:32, Csütörtök
A projekt évek óta próbál kiteljesedni, de nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben ez sikerül.

A Wired értesülései alapján az Amazon nem igazán tudta megfelelően kialakítani Nagy-Britanniában a robotrepülőgépes csomagszállító szolgáltatását. A legnagyobb problémát a rossz menedzsment jelentette, amely alaposan túlbecsülte a lehetőségeit és komoly problémákkal küzd. A The Verge mindezt azzal egészítette ki, hogy a program eddig több mint száz munkatársat veszített el és "összedőléssel" fenyeget.

Az egykori alkalmazottak többek között arról számoltak be, hogy a felelős menedzserek egész egyszerűen túl keveset tudnak az adott területről, ráadásul a dolgozóknak túl sok feladattal kell megbirkózniuk. A legnagyobb gondot azonban az jelentette, hogy az Amazon a projekttel egyértelműen túlvállalta magát.

Más korábbi munkatársak azt közölték, hogy rossz a munkakultúra és nagy a leterhelés. Továbbá számos hibás és logikátlan döntés nehezíti a munkát. Az Amazon például megszüntetett egy munkacsoportot, amely a pilóta nélküli légi járművek által rögzített képeket elemezte ki, majd néhány hónappal később létrehozott egy hasonló csoportot.

Az Amazon 2013-ban hirdette meg a drónos csomagszállításait, de a mai napig nem tud rendszeresen eleget tenni a megrendelések robotrepülőgépekkel való kézbesítésének, holott a társaság már rendelkezik a szükséges engedélyekkel is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban