Már alakul az iPhone 14 specifikációja

Már alakul az iPhone 14 specifikációja

2021. augusztus 10. 21:28, Kedd
A jövőre esedékes sorozat leginkább a kamera terén kínál majd előrelépést.

Az Apple okostelefonjai kapcsán a soron következő generáció bemutatkozása tartja izgalomban a rajongókat, erre várhatóan a szokásos periódusban kerítenek majd sort. Eközben azonban már alakul a jövőre várható család is, legalábbis ami a hardveres specifikációt és a kialakítást illeti. Lássuk, az eddigi hírek szerint mivel készül a cég 2022-re!

Amíg nemrég arról írtunk, hogy a vállalat a kései rajt ellenére már vezet az 5G-telefonoknál, ennél valószínűleg jóval több olvasót érdekel az új fejlesztések kialakítása és azok összetétele. Az elmúlt hetekben több értesülés is megjelent a világhálón, ezeket összeollózva kapunk némileg tiszta képet az iPhone 14-ről, amely jó eséllyel nagyobb váltást jelent majd a közvetlen elődhöz képest, mint az idén esedékes sorozat. A kiszivárogtatók megemlítik többek között, hogy a hátoldali 48 megapixeles kamera az eddigi legnagyobb lesz, ezzel 48 és 12 megapixeles képeket is készíthetünk majd, a videók terén pedig már a 8K válik a legnagyobb támogatott felbontássá, miközben az idei generáció még megmarad a 4K-nál.

Ami a külsőt illeti, az eddig alkalmazott rozsdamentes acél és alumínium helyett a keret már titánból készülne, viszont maga a külalak nem sokban változna. A kijelző akár még az LG-től is befuthat, a dél-koreai gyártó ugyanis addigra már felkészül a megfelelő méretű, 120 Hz-es LTPO-panelek sorozatgyártására, eközben pedig a teljesítmény terén is előrelépnének, hiszen a friss chip 4 vagy 3 nanométeren készülne, ennek ereje 15 százalékkal növekedne, a fogyasztás nagyjából 30 százalékos mérséklésével együtt, bár ezen adatok inkább a TSMC saját gyártástechnológiájára vonatkoznak, a jelenlegi 5 nanométeres változathoz viszonyítva.

A hivatalos bemutató időpontja marad a szokásos, de az ár terén sem lesznek nagy változások, az iPhone 14, a Pro, valamint a Pro Max sorrendben 800, 1000, illetve 1100 dollárba kerülne.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások