Megsérthette a Sonos szabadalmait a Google

Megsérthette a Sonos szabadalmait a Google

2021. augusztus 17. 11:16, Kedd
Akár importtilalmat is elrendelhetnek az érintett készülékekre.

A Sonos tavaly januárban azzal vádolta meg vádolta meg a Google-t, hogy a webes konszern a termékeinél, például a Chromecast Audiónál alkalmazott technológiát tőle leste el. Most ismertté vált az Amerikai Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának (ITC) az ügyben elkészített előzetes döntése, amely gyakorlatilag megerősítette a gyártó keresetében szereplő állításokat. Amennyiben a végleges döntés is hasonló lesz, akkor a Google bizonyos eszközeire importtilalmat vezethetnek be.

Az ITC szerint a Google megsértette a Sonos audiotechnológiákkal kapcsolatos öt szabadalmát a Nest márkájú készülékek fejlesztésekor és piacra dobásakor. Eddie Lazarus, a cég jogi igazgatója úgy kommentálta az előzetes döntést, hogy az ügyben eljáró bíró megállapította, hogy mind az öt szabadalmuk legális és a Google mind az ötöt megsértette. A határozat egyrészt megerősítette a vállalat portfóliójának erejét, másrészt mérföldkövet jelent azon az úton, amelynek keretében hosszú távon szeretnék megvédeni az innovációjukat a nagy IT-óriások által elkövetett visszaélésekkel szemben.

Az előzetes döntést a következő hetekben fogja megvizsgálni az ITC összes bíróját tömörítő testület. Amennyiben az ítéletet megerősítik, akkor a Sonos kérheti a Google szabadalomsértő termékeinek az amerikai egyesült államokbeli importtilalmát. Az ITC előnye, hogy általában gyorsabban dönt a beadott keresetről, mint a szövetségi kerületi bíróságok a szabadalmi perekben benyújtott beadványokról.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások