Fejfájást okozott a Twitter új dizájnja

Fejfájást okozott a Twitter új dizájnja

2021. augusztus 16. 23:02, Hétfő
Komoly tüneteket tapasztalt az internetezők egy része.

Július végén vált ismertté, hogy komoly átalakításon eshet át a közeljövőben a mikroblog, amely a Facebookra fog hasonlítani. Többek között kiderült, hogy a cég a mobilalkalmazása új dizájnján dolgozik. A változtatások érinteni fogják a mobilkészülékeken megjelentetett képek méretét, valamint a profilkép elhelyezését. A közölt felvételek sokkal szélesebbek lesznek, hogy teljesen kitöltsék a kijelző méretét és módosítanák a felhasználók profilképeinek az elhelyezését is.

Most a TechCrunch azt írta, hogy a Twitter a múlt héten néhány változtatást eszközölt a webes változatában és a mobil alkalmazásában. A módosítás hátterében az állt, hogy a szolgáltatást akadálymentesítsék és ezért számos dizájnelemet és írásmódot megváltoztattak, a szövegek és a háttér közötti kontrasztot is módosították, bizonyos elválasztóvonalakat pedig eltávolítottak.

Számos felhasználó azonban arról számolt be, hogy erős fejfájásuk keletkezett az új dizájnú oldal vagy program huzamosabb ideig való használatakor. Alex Haagaard dizájnkutató például azt közölte, hogy miután megjelent a frissítés, azonnal komoly fájdalmat érzett a szemeiben és 30 percen át fájt a feje. A fejlesztés során a platform a Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) akadálymentesítési irányelvhez tartotta magát, ugyanakkor az ajánlásokat némileg figyelmen kívül hagyta, többek között a kontraszt esetében. A vállalat azonnal reagált a visszajelzésekre és módosította a kontrasztot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban