Új referencia­drónt mutatott be a Qualcomm

Új referencia­drónt mutatott be a Qualcomm

2021. augusztus 18. 23:17, Szerda
Az új jármű a világ egyik legnagyobb teljesítményű kereskedelmi robotrepülőgépe.

A Qualcomm által létrehozott drón a saját fejlesztésű Flight RB5 platformjukra épül, amely a beépített modemnek köszönhetően támogatja az 5G és a Wi Fi-6 szabványt, valamint a 8K videók készítését.

A pilóta nélküli légi jármű fő egysége a Qualcomm QRB5165 típusú System-on-Chip, amely egy Kyro 585 processzort és egy Adreno 650 típusú grafikus chipet ötvöz, ezáltal pedig a teljesítménye gyakorlatilag megfelel a Qualcomm Snapdragon 865-ének. A mesterséges intelligencia számítások minél gyorsabb elvégzéséről a Hexagon 698 gondoskodik és a gyártó a fejlesztőknek elérhetővé tett számos csomagot, amely megkönnyíti az olyan szoftverek készítését, amelyekkel észszerűen kihasználhatók a chipben rejlő erőforrások. A Qualcomm Spectra 480 ISP nevű egység pedig az integrált kamera segítségével képes 4K vagy 8K felvételeket készíteni.


A drónrepülőgép az 5G- és Wi-Fi 6-támogatás miatt megkönnyítheti az egy rajban repülő robotrepülőgépek kommunikációját. A részletes műszaki adatok szerint a drón súlya körülbelül 1,24 kilogramm és a szállítható hasznos teher 1 kilogramm lehet, míg a beépített akkumulátor legalább 20 perc üzemidőt biztosít. Az 5G szabványt nem támogató referenciamodell 3999 amerikai dollárba kerül, míg az 5G-kompatibilis változat 4999 amerikai dollárba. Az érdeklődők már most lefoglalhatják a pilóta nélküli légi járművet, amelyek kiszállítása várhatóan szeptember végén kezdődhet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban