3 hónapos előfizetést osztogat a Stadia

3 hónapos előfizetést osztogat a Stadia

2021. augusztus 21. 10:12, Szombat
Ezzel igyekeznek népszerűsíteni a platformot, az ajánlat viszont egy komoly megkötéssel jön.

A Google játékstreaming-platformja kapcsán mi is folyamatosan beszámolunk a fejleményekről, az elmúlt hónapokban például arról írtunk, hogy a szolgáltatás végre itthon is elérhetővé vált, nem sokkal később pedig azt jeleztük, hogy immár az Xbox-konzolok is felkerültek a támogatott hardverek listájára. Most egy érdekes ajánlattal igyekeznek népszerűbbé tenni a platformot, amely továbbra is szűkös kínálattal rendelkezik.

A hivatalos oldalon közzétett bejelentésben arról olvashatunk, hogy egy szimpla kérelemmel 3 hónapos előfizetéshez juthatunk, mégpedig teljesen ingyen, már amennyiben igénybe vesszük a YouTube Premium szolgáltatást. A Google tehát két meglévő platformját köti össze, a meglévő felhasználói tábor egy részének figyelmét szeretnék felkelteni az új ajánlat iránt, amely egyelőre nem váltotta meg a világot, hiszen kínálata a riválisok hasonló megoldásaihoz képest meglehetősen szűkösnek tűnik. A Stadia Pro előfizetői például mindössze 28 játékhoz jutnak hozzá ily módon, ezek között olyan neveket találunk, mint az Everspace, a Hitman, a Little Nightmares II, a MotoGP 20, a Terraria, valamint a Trine 4, viszont akik megvásárolják az egyes címeket, azoknak nincs szükségük havi előfizetésre.

Az érdekes ajánlat hazánkban is elérhető, a cég részletes magyarázatot mellékel a bejelentéshez. Ennek értelmében a YouTube Premium szolgáltatás előfizetői jelezhetik igényüket, ezt követően pedig elindíthatják a 3 hónapra szóló ingyenes periódust, ennek véget érte után azonban már levonják a szokásos havidíjat, amely az Egyesült Államokban jelenleg 10 dollárra rúg. Érdekes módon azok, akik korábban már előfizettek a Stadia Pro néven futó prémium szolgáltatásra, már nem vehetik igénybe az új ajánlatot, ez tehát elsősorban az újonnan csatlakozó felhasználóknak szól, a cél nyilván a tábor kibővítése.

Maga az ajánlat január 31-ig érvényes, ezt követően legkésőbb február 14-ig indíthatjuk el a 3 hónapos periódust – amihez a fentiek értelmében YouTube Premium szükséges.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások