Amerikai autóchipeket kaphat a Huawei

Amerikai autóchipeket kaphat a Huawei

2021. augusztus 31. 23:12, Kedd
A kínai konszern egyre komolyabb pozíciót szerez az autóiparban.

A Huawei már évek óta jelen van az ágazatban, 2018-ban például a RoadReader nevű projektje keretében önvezető autó irányítására használta fel az okostelefonjába épített mesterséges intelligenciát. Áprilisban pedig Eric Xu, az óriáscég vezérigazgatója bejelentette, hogy a szankcióktól sújtott gyártó - a túlélés érdekében - a jövőben a szoftverek és az intelligens járművek komponenseinek a fejlesztésére összpontosít.

Most érdekes hírt közölt a Reuters. Miközben a Huawei ellen komoly amerikai egyesült államokbeli szankciók vannak továbbra is érvényben, a helyi társaságoknak lehetőségük nyílik arra, hogy gépkocsikba beszerelhető chipeket és szenzorokat szállítsanak a Huawei számára. Két bennfentes személy elárulta, hogy a tengerentúli hivatalok engedélyezték az amerikai vállalatoknak több százmillió dollár értékű licencszerződések megkötését a kínai konszernnel. A szállítható eszközök között vannak a járművekben használható képernyők és szenzorok chipjei.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium szóvivője kijelentette, hogy a kormány továbbra is meg fogja akadályozni, hogy a Huawei hozzáférjen az USA biztonságát vagy külpolitikáját veszélyeztető nyersanyagokhoz, szoftverekhez vagy technológiákhoz. A Huawei szóvivője nem kommentálta a hírt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban