Feltörték a HP, a Compaq és az Intel weboldalait

Feltörték a HP, a Compaq és az Intel weboldalait

2001. február 18. 15:50, Vasárnap
[ZDNET] Egy magát "Sm0ked Crew"-nak nevező internetes vandál csoportosulás tagjai nemrégiben olyan nagy vállalatok website-jait törték fel, mint például a Hewlett-Packard, a Compaq Computer, a Gateway, az Intel, de a szenvedő alanyok között volt az Altavista és a Disney-féle Go.com is.

Az internetes betörések rögzítésével foglalkozó független cég, az Attrition.org tegnapelőtt késő este jelezte, hogy a Sm0ked Crew csapat tagjai elcsúfították a Hewlett-Packard e-learning site-ját, a Compaq Computer európai, közel-keleti és afrikai weboldalait, valamint az AltaVista online shopping oldalait. Amikor a sajtó munkatársai a szingapúri székhelyű Hewlett-Packard cég szóvivőjét kérdezték az üggyel kapcsolatban, az semmilyen információt nem kívánt nyilvánosságra hozni.

Choy Boon Yew, a Compaq Computer ázsiai szóvivője elmondta, hogy elsősorban a Compaq EMEA üzleti oldalait érték az internetes támadások.
"A mi erre szakosodott részlegünk azonnal felmérte a károkat, az ügyben pedig további nyomozásokat helyeztünk kilátásba. Már az első pillanatokban tisztában voltunk azzal, hogy a támadások csak egy apróbb Compaq site ellen irányultak, ennek ellenére leellenőriztük az összes nagyobb Compaq weboldalt is, de azok szerencsére tökéletesen érintetlenek maradtak." - nyilatkozta Choy egy elektronikus levél formájában készült interjúban.

A Hewlett Packard és a Compaq weboldalain egyébként többek közt a következő szöveget helyezték el az internetes bűnözők:
"Ezt az oldalt a Sm0ked Crew tagjai, splurge és The-Rev törték fel. Köszönetet szeretnénk mondani a következőknek: dislexik, nouse, system33r, italguy, B_Real; illetve a többieknek is, akiket most kifelejtettem. [email protected]".

Tracy Roberts, az AltaVista szóvivője elismerte, hogy a cég egyik weboldalát feltörték, de az üggyel kapcsolatban nem kívánt bővebb felvilágosítást adni. Az Attrition.org jelentése szerint a Sm0ked Crew tagjai a héten az Intelhez is betörtek, ahol elsősorban a különböző terméktámogatási dokumentumokat tároló szervereket érték támadások.

"Egy a Support.Intel.com-hoz tartozó amerikai szerverre február 13-án reggel betörtek. A szervert azóta már üzemen kívül helyeztük, jelenleg a rendszer helyreállításán dolgozunk. Az ügyben azonnal nyomozást indítottunk, egyelőre azonban ezügyben nem szeretnénk részleteket közölni." - mondta Wendy Toh, az Intel Asia szóvivője.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások