Folytatódik a Rocketeer

Folytatódik a Rocketeer

2021. augusztus 31. 08:42, Kedd
A Disney+-ra készül a Rocketeer folytatása.

Elkészül az 1991-es Rocketeer új változata. A kultfavorit film rebootja a Disney+-ra érkezik majd The Return of the Rocketeer címmel Ed Ricourt forgatókönyve alapján, értesült a Deadline, és lehet, hogy David Oyelowo lesz a főszereplő, ugyanis a színész produkciós cége készít a filmet. Azt a filmet, ami egyébként teljesen új kreatív irányt vesz fel, aminek a középpontjában egy visszavonult Tuskagee Airman, azaz a híres 99-es alakulat egyik pilótája lenne, aki további viszi a Rocketeer-örökséget.

A régi film egy 1982-es David Stevens-képregényen alapult, melynek története 1938-ban játszódott, és egy pilótáról szólt, aki egy kísérleti jetpackhez jut, aminek segítségével elkezd igazságot osztani. Érdekesség, hogy az IP már egy ideje érdekli a stúdiót, hiszen még 2016-ban szó volt arról, hogy a Disney elkezdte fejleszteni a Rocketeer folytatását, mely forgatókönyv megírására Max Winklert és Matt Spicert szerződtették, akiknek a feladata, hogy afféle rebootot készítsenek, aminek The Rocketeers lett volna a címe. Ebből természetesen nem lett végül semmi.

A Joe Johnson által rendezett Rocketeer magyar szinopszisa a következő volt egyébként: "Az emberiség jelentős hányada évezredek óta álmodozik a repülésről, így abban sincs semmi meglepő, hogy Cliff Secord, a fiatal pilóta is ilyen terveket szövöget, ám arra még ő sem mer gondolni, hogy mindehhez még jármű sem kell, csak egy, az ember hátára szerelhető kis szerkezet. Aztán egy napon társával felfedezik ezt a repülőgéppótlékot. De nem Cliff az egyedüli, aki tudomást szerez erről a felfedezésről: hamarosan kémek és gazemberek járnak a nyomában, sőt egy csapat náci is, akik mindenre hajlandóak lennének, hogy megszerezzék a titkos csodafegyvert, melytől a világuralmat remélik. Cliff barátnője segítségével rendkívüli küldetésre indul, mely során igazi hőssé válik és tettei révén még meg is változtathatja a világ folyását."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások