Autókhoz készít digitális asszisztenst a Microsoft

Autókhoz készít digitális asszisztenst a Microsoft

2021. szeptember 13. 09:42, Hétfő
A redmondi konszern indulásként fedélzeti szoftvereket fejlesztene.

A Microsoft már 2009-ben azt tervezte, hogy betör az autópiacra, ezért a Fiat fejlesztőivel közösen megalkotott egy rendszert, amely segített volna a felhasználóknak abban, hogy a környezetbarátabb legyen a vezetési stílusuk. Ezután az óriáscég 2017-ben jelezte a Consumer Electronics Show keretében, hogy meghatározó akar lenni a piacon és bemutatta, hogy miként képzeli el a gépkocsik jövőjét. A társaság elsősorban a mesterséges intelligencia segítségével akarta növelni a biztonságot és javítani akart a személyre szabott funkciók integrálásán.

Most az Autoevolution nevű oldal hívta fel a figyelmet a vállalat új szabadalmára, amely alapján a cég a járművekhez kapcsolódó szoftverekre és infrastruktúrákra összpontosít. A dokumentum szerint a Microsoft az autókhoz egy digitális asszisztenst akar készíteni. A program a különböző gépkocsi-komponensekkel kommunikálna és karbantartási célokat szolgálna.

A jelenlegi járműfedélzeti asszisztensek csak olyan dolgokkal foglalkoznak, mint a navigáció, a karbantartási megoldás viszont arról tájékoztatja a felhasználókat, hogy mikor van szükség olajcserére vagy hogy a guminyomás kritikus szintre süllyedt. Emellett javasolhat a világítással és a fékezéssel kapcsolatos módosításokat, sőt, akár önállóan bejelentkezhet egy szervizbe. Az alkalmazás ezenkívül értesítéseket küldhet az okostelefonra vagy az autó beépített képernyőire, hogy így tájékoztassa a vezetőt - függetlenül attól, hogy a gépkocsi éppen halad vagy áll.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban