A Zoom-Five9 üzletet vizsgálják az USA-ban

A Zoom-Five9 üzletet vizsgálják az USA-ban

2021. szeptember 22. 12:00, Szerda
A tranzakció két hónappal ezelőtt vált ismertté.

Júliusban derült ki, hogy a Zoom 14,7 milliárd amerikai dollárért megvásárolja a Five9 nevű céget. Ez lesz a Zoom történetének legnagyobb tranzakciója. A Five9 a felhőkörnyezetben működő ügyfélszolgálati programokat fejleszt és a partnerei között van az Olympus és az Under Armour.

Most az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságának (FCC) az oldalára kikerültek olyan dokumentumok, amelyek szerint a helyi kormány a Zoomot intenzív vizsgálat alá vonta. Az igazságügyi minisztérium vezetésével egy különleges bizottság vette górcső alá az üzletet, hogy eldöntse, az veszélyezteti-e az USA nemzetbiztonságát. Az amerikai kabinet ugyanakkor azt nem árulta el, hogy konkrétan milyen veszélyekkel járhat a tranzakció.

A Zoom a múlt negyedévi jelentésében azt írta, hogy a Five9-nek fejlesztői vannak Oroszországban és ezért az üzlet politikai kockázatokat hordozhat.

A The Wall Street Journal rámutatott, hogy az eljárás kiváltó okát valójában a Zoom kínai kapcsolatai jelentik. A vállalat szóvivője elmondta, hogy minden szükséges dokumentumot átadtak az illetékes hatóságoknak és az eljárás a várt módon halad. Éppen ezért abból indultak ki, hogy az átadás-átvétel 2022 első felében lezárulhat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások