Október végéig dönt az EU az ARM-nVidia üzletről

Október végéig dönt az EU az ARM-nVidia üzletről

2021. október 7. 14:05, Csütörtök
Az egyik fontos akadály elhárulhat a felvásárlás elől.

Az nVidia tavaly szeptemberben jelentette be, hogy 40 milliárd dolláros tranzakció keretében megszerezte az ARM Limitedet a SoftBank csoporttól. Augusztus elején a helyi versenyhivatal, a Competition and Markets Authority (CMA) vizsgálni kezdte az üzletet, majd később a jelentésében azt ecsetelte, hogy komoly aggályok merültek fel a felvásárlással kapcsolatban. Már akkor arra lehetett számítani, hogy a brüsszeli illetékesek is górcső alá fogják venni a tranzakciót és ez végül megerősítést nyert augusztus végén.

A Handelsblatt német gazdasági újság szerint az nVidia benyújtotta a hivatalos álláspontját tükröző dokumentumokat az üzlettel kapcsolatban az Európai Unió illetékeseinek, így most már rajtuk van a sor, hogy minél előbb döntés szülessen az ügyben. Az EU kartellügyekkel foglalkozó hivatalának munkatársai egyébként nem árultak el részleteket azzal kapcsolatban, hogy mik szerepeltek az anyagokban, de az Európai Bizottság azt jelezte, hogy október 27-ig mindenképpen döntést akar hozni a kérdésben.

Az nVidia ezzel párhuzamosan azt közölte, hogy a piaci szereplők már korántsem viszonyulnak olyan ellenségesen a felvásárláshoz, sőt, az ARM egyes ügyfelei, például a Broadcom és a MediaTek már egyenesen támogatják azt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások