Nem lesznek korlátok az Intel grafikus kártyáin

Nem lesznek korlátok az Intel grafikus kártyáin

2021. október 13. 09:46, Szerda
Nem érdekli őket a kriptobányászok tevékenysége, ehelyett újabb munkatársakat csábítanak át.

Az Intel grafikus vezérlői, azok fejlesztése kapcsán nemrég azt jegyeztük meg, hogy ezekkel kifejezetten a középkategóriát célozzák meg, legalábbis az első körben, ezt követően jöhetnek majd az erősebb megoldások. Most arról futott be hír, hogy semlegesen állnak a kriptobányászat kérdéséhez, eközben pedig mindent megtesznek az újabb veteránok átcsábítása érdekében.

A napokban a cég két vezetője adott hosszabb interjút a Gadgets 360 nevű oldalnak, amelyben természetesen szóba került az Arc névre keresztelt saját, házon belül fejlesztett grafikus vezérlők kialakítása. A feltett kérdésekre válaszolva megerősítették, hogy nem terveznek semmilyen korlátot alkalmazni ezen fejlesztéseknél, viszont nem is törekednek arra, hogy kifejezetten a bányászok tevékenységét könnyítsék meg, vagyis leginkább semleges álláspontot képviselnek, ahhoz hasonlóan, ahogy azt az AMD is teszi. Ez ellentétben áll az nVidia felfogásával, ez utóbbi cég ugyanis a hash-rátát korlátozta több saját megoldása esetében, hogy inkább a játékosoknak jusson több kártya, elérhetőbb áron.

Eközben az is világossá vált, hogy az Intel újabb, komoly múlttal rendelkező szakembert tudott átcsábítani a riválisoktól, egészen pontosan az AMD-től. Ezzel kapcsolatban rögtön érdemes megjegyezni, hogy a házon belüli projekt igazán akkor kezdett formát ölteni, amikor 2017-ben szerződtették az annak idején a Radeon Technologies berkein belül komoly szerepet játszó Raja Koduri-t, ő ugyanis náluk is kiemelt szerepet játszott az elképzelések valóra váltásában. Most szintén az AMD egyik munkatársa csatlakozik a csapathoz, bár Vineet Goel pályafutása kissé bonyolultabb, hiszen a szakember a Real3D és az ATI után került az AMD-hez, hogy azután a Qualcomm-nál tett kitérőt követően térjen vissza az AMD berkeibe, fontos szerepet töltve be az RDNA és az RDNA 2 kialakításában.

Jól látszik, hogy az Intel komolyan gondolja a különálló kártyák szegmensébe való beszállást, bár az utánpótlással (kínálattal) kapcsolatban még nem mernek előrejelzést adni, hiszen a nagy igényeket felvonultató piacon lehetetlen megjósolni, hogy mennyiben tudnak majd elegendő példányt leszállítani.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban