Európa van a Facebook terveinek a közép­pontjában

Európa van a Facebook terveinek a közép­pontjában

2021. október 21. 11:01, Csütörtök
A közösségi platform bizalmi válsággal küzd, ezért is fontos, hogy az internet következő generációján elsősorban Európában akar dolgozni.

Nemrég kiderült, hogy 10 000 munkahelyet akar létrehozni Európában a Facebook és az új alkalmazottak a Mark Zuckerberg által a nyáron említett "metaverzum" megalkotásán fognak dolgozni. A rendszer a jelenlegi mobilinternet utóda lesz, amelyben az online internetes interakciók még erősebbek lehetnek és az emberek nem csupán megnézik majd a tartalmakat, hanem a hálózat részeként olyan dolgokat élhetnek meg, amelyek 2D-ben nem feltétlenül lehetségesek: például a táncot vagy a fitnesz különböző formáit.

Angelika Gifford, a Facebook európai vezetője kifejtette, hogy a kontinenst akarják a terveik középpontjába állítani. Új munkahelyeket és ökorendszert akarnak létrehozni, mert nagyon jól hozzáférhetnek a tehetségekhez és egy nagyon erős belső piac létezik. Elsősorban fejlesztőmérnököket és termékmenedzsereket keresnek - különösen a virtuális valóság, a kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia területén.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol jönnek létre az új munkahelyek, de azok elvileg bárhol lehetnek majd, hiszen a hibrid modell és a távmunka miatt ott is munkába állíthatnak szakembereket, ahol nincsenek is irodáik. A Facebook jelenlegi legnépesebb kirendeltsége Londonban van, ott működik a társaság legnagyobb USA-n kívüli szoftverfejlesztési központja. 2020 elején arról volt szó, hogy az ottani dolgozók számát 4000-re növelik. Emellett Zürichben az Oculus virtuális és kiterjesztett valóság technológiákon dolgozik, amelyek elengedhetetlenek a "metaverzum" számára. Ott most 200-an dolgoznak, a számuk hamarosan 350-re emelkedhet.

Azt Gifford is elismerte, hogy jelenleg nem a legjobb a Facebook sajtója, de erőteljes innovációs motorjuk, őrülten inspiráló vezetőjük és fantasztikus termékfejlesztő csapatuk van, mely számos területen vezető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások