Minden Steam-játékot letesztel konzolján a Valve

Minden Steam-játékot letesztel konzolján a Valve

2021. október 19. 17:49, Kedd
Még a megjelenés előtt szeretnék tájékoztatni a tábort arról, hogy miként futnak az egyes címek.

A Valve saját minikonzolja a jelek szerint csak jövőre jön, addig azonban a cég szeretné leellenőrizni a meglévő kínálat minden egyes darabját, hogy még időben megfelelő információt tegyenek elérhetővé a tábor tagjai számára a játékok futtatásával kapcsolatban. Négy kategóriát alakítottak ki, az egyes alkotásokat ezekbe sorolják majd.

A hivatalos oldalon jelent meg a részletes bejelentés arról, hogy házon belül már dolgoznak az új rendszer kialakításán, ennek eredményeként pedig (még a hivatalos megjelenés előtt) gyakorlatilag minden egyes játék mellett láthatjuk majd a cég által meghatározott besorolást. Ennek révén még idejében eldönthetjük, hogy van-e értelme beszerezni a kézben hordható konzolt, illetve hogy mely játékok megfelelő futására számíthatunk a kütyü megvásárlását követően, annak Linux operációs rendszere, illetve a Proton-platform alatt. Értelemszerűen nem mindegyik fejlesztés lesz majd élvezhető az új hardveren, ez a hatalmas kínálat miatt eleve lehetetlennek tűnt, viszont legalább időben megismerhetjük a pontos részleteket ezzel kapcsolatban.


A fejlesztők összesen 4 eltérő kategóriát jelöltek ki, ezek sorrendben az alábbiak: Unknown, Unsupported, Playable, illetve Verified. Az első kettő nem igényel magyarázatot, az ezekkel megjelölt címeket egyelőre még nem tesztelték, illetve az állapították meg, hogy a Steam Deck hardverén nem fut a játék. A Playable esetében valamilyen kézi módosításra van szükség, ez lehet a kontroller konfigurációjának megváltoztatása, az érintőképernyő kötelező használata, vagy akár annak igénybe vétele bizonyos, játékon belüli elemeknél. Amennyiben az alkotás legalább 30 fps mellett fut, éspedig mindenféle kompatibilitási probléma vagy figyelmeztetés nélkül, akkor a játék kiérdemli az utolsó, legjobb besorolást.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a hivatalos megjelenés decemberben esedékes, mégpedig 3 eltérő áron, a belső tároló és a sebesség függvényében. Ennek megfelelően 400, 530 és 650 dollárért szerezhetünk majd be egy-egy példányt, addigra pedig Steam-gyűjteményünkben minden játéknál feltüntetnék majd a fenti besorolásokat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások