Szigorúbb termék­hamisítás elleni szabályokat akar az Amazon

Szigorúbb termék­hamisítás elleni szabályokat akar az Amazon

2021. október 21. 14:16, Csütörtök
A kereskedelmi konszern az eddiginél szorosabban működne együtt a hatóságokkal.

Az óriáscég tavaly júniusban megalapította a termékhamisítások elleni egységét, amely segíthet a korábbinál sokkal gyorsabban megtalálni a rendszerében a hamisított árucikkeket és egyúttal bevezetni a szükséges jogi lépéseket. Májusban kiderült, hogy a hamisítványok elleni harc egyre fontosabb az Amazon számára.

Dharmesh Mehta, a társaság ügyfélbizalomért és partnertámogatásért felelős alelnöke bejelentette, hogy a területen az eddiginél szélesebb együttműködésre törekszik a hatóságokkal. A vállalat álláspontja az, hogy szükség lenne a jelenleginél alaposabb határellenőrzésekre és a termékhamisítók elleni szigorúbb fellépésre a kiskereskedelemben.

Az Amazon a kooperáció pozitív példájának nevezte az Amerikai Egyesült Államok Vám- és Határőrségével (CBP) kialakított együttműködést, amelynek keretében tavaly ősszel a konszern információinak köszönhetően nyolc félpótkocsi rakományt foglaltak le. A hamisított hűtőrácsokon ismert autógyártók logói voltak. Cserébe a cég a CBP értesülései miatt kitilthatott a platformjáról és beperelhetett egy hamisított fülhallgató-tokokat készítő és terjesztő vállalkozást. Az Amazon egyébként minden negyedévben továbbítja a hatóságoknak a felderített termékhamisítók listáját.

Tavaly az Amazon összesen több mint 10 000 munkatársa foglalkozott a csalások és hamisítások elleni harccal és a társaság a saját adatai alapján több mint 700 millió amerikai dollárt fektetett be ebbe a küzdelembe. Jelenleg becslések alapján a platformon értékesített termékek kevesebb, mint 0,01 százaléka hamisítvány.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások