3D-zenékkel előzi a Spotify-t az Apple és az Amazon Music

3D-zenékkel előzi a Spotify-t az Apple és az Amazon Music

2021. október 31. 13:57, Vasárnap
A stream-szolgáltató egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Az már májusban kiderült, hogy veszteségmentes zenét kínálhat az Apple Music, amely korábban kizárólag a Dolby Atmos formátumra épített. Most az Amazon is közölte, hogy "ezer" dalt tesz elérhetővé a Dolby Atmos és a konkurens 360 Reality Audio formátumban. Mindez azt jelenti, hogy a Spotify vezetőire egyre nagyobb nyomás nehezedik.

Az Amazon kínálatában már két éve elérhetők a 3D-zeneszámok, de a térhatást eddig csak néhány készüléken, például a saját fejlesztésű Echo Studio hangszórón lehetett alkalmazni. Nos, ez már a múlté, ugyanis az effekt elvileg bármilyen fejhallgatón megjelenik majd, amint azokat összekötik egy iOS- vagy Android-kompatibilis eszközzel. A hangszórók közül kompatibilis az új szolgáltatással a Sony SRS-RA5000 és az SRS-RA3000, valamint a HT-A9,a HT-A7000 és a HT-A5000 házimozi rendszer.

Az év során egyre több Dolby Atmos formátumú dal válik majd elérhetővé a Sonos Arc és (második generációs) Beam termékein keresztül is hallgathatóvá, ha valaki az Amazon Music ajánlatát adja meg forrásnak és a Sonos alkalmazását használja. Az Amazon elárulta, hogy a 3D-zeneszámok katalógusa a 20-szorosára nőtt azóta, hogy a társaság térhatást is kínál a zenei szolgáltatása keretében. A vállalat közlése szerint az ajánlat már több ezer dalt ölel fel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások