Jó hír a Halálos fegyver 5-ről

Jó hír a Halálos fegyver 5-ről

2021. november 16. 13:55, Kedd
Megvan a HF5 rendezője!

Év elején még arról írtunk, hogy a lehető legjobb rendezőt kaphatja a Halálos fegyver 5, ugyanis akkor a 90 éves Richard Donner azt nyilatkozta a The Telegraph-nak, hogy valóban ő fogja rendezni a Lethal Weapon-sorozat ötödik filmjét, melyre természetesen vissza fog térni főszereplőként Mel Gibson és Danny Glover Riggs és Murtaugh szerepében. Donner sajnos nyáron elhunyt, de a jelek szerint a második legjobb rendezőt még így is megkaphatja a film.

Mel Gibson sajátmaga ejtette el ugyanis, hogy azt tervezi, hogy ő fogja dirigálni a folytatást, mely kapcsán már folynak is vele a tárgyalások. A terv az, hogy a Halálos fegyver 5 exkluzív HBO Max-premiert kapjon, tehát a film értelemszerűen nem mozis bemutatóra készülne.

Már jó ideje van tervbe véve Hollywoodban egy ötödik Halálos fegyver-film, de eddig csak nem akarózott az illetékeseknek megadni a zöld lámpát a projektre. Ennek kapcsán Donner már 2018-ban is elmondta, hogy a szkript a kezében van, a főszereplők is benne lennének, a film címe pedig Lethal Finale lenne, és nagyon sötét tónusúra sikeredett a sztori. Azt a forgatókönyvet a negyedik epizódot is jegyző Channing Gibson írta. Egyébként először 2007-ben hallhattunk a projektről, amikor a Warner stúdió teljes kontrollt szerzett a franchise fölött, akkor Joel Silver, a producer kezdett diktálni, és ő Shane Black-et hozta forgatókönyvírónak, aki rendezte is volna a filmet, de Gibson csak Donner részvétele mellett írt volna alá. Volt időszak, amikor a Warner rebootban is gondolkozott Chris Hemsworth főszereplésével, de Justin Lin végül nem rendezhette meg vele Will Beall szkriptjét.

Listázás a fórumban