Némó kapitány-tévésorozattal robbant nagyot a Disney+

Némó kapitány-tévésorozattal robbant nagyot a Disney+

2021. november 25. 10:55, Csütörtök
Nemsokára forgatni kezdik a Nautilust.

A Disney+ tavasszal elkezdett terjeszkedni sorozat- és filmgyártás szempontjából is, és több, mint egy tucat európai projektet rendelt be, melyek 2022-ben és 2023-ban már bemutatásra is kerülhetnek. Ezek egyike a francia Nautilus lesz, mely 10 részben James Dormer készítésében Jules Verne könyvét, a Nemo kapitányt adaptálja.

A sorozat egy, a születési előjogaitól megfosztott indiai hercegről szól, aki a Kelet-Indiai Társaság foglyaként bosszút esküszik azok ellen, akik elvettek tőle mindent. Amikor pedig szedett-vetett legénységével tengerre száll egy tengeralattjáró kapitányaként, egy mágikus, tengeralatti világot is felfedez. A sorozat főszereplője Shazad Latif lesz, az első epizódokat pedig Michael Matthews rendezi.

A sokak által ismert és kedvelt Verne-könyv egyik hazai kiadásának fülszövege a következő: "Ki volt Nemo kapitány? Az óceánok titokzatos ura, aki már évszázaddal ezelőtt rendelkezett modern korunk technikai vívmányaival. Zseniális tudós, aki az emberiség üdvét szolgáló fölfedezéseivel bujdokolt a világ elől. Jules Verne halhatatlan fantasztikus regényei közül is kiemelkedik Nemo kapitány víz alatti birodalmának históriája, a Nautilus tengeralattjáró rejtelmes, izgalmas története. Egy másik hazai kiadás hátoldala még ennél is bővebb: "Titokzatos, orsó alakú „óriás valami” nyugtalanítja a világtengerek hajósait. A szörnyeteg hol itt, hol ott bukkan fel a hullámok közül, és kisvártatva meglékelve süllyednek el az addig sérthetetlennek vélt hajóóriások. Pierre Aronnax professzor egy expedícióval elindul, hogy kiderítse a tengeri csodalény rejtélyét. Hajójuk hamarosan meg is ütközik a szörnnyel. A professzor és inasa a tengerbe zuhan. A titkot azonban így is sikerül kideríteni: a „szörny” nem egyéb, mint Nemo kapitány búvárhajója. Ennek a hajónak sokezer mérföldes tengermélyi útjáról, utasainak izgalmas kalandjairól, szerencsés meneküléséről szól Jules Verne egyik legérdekfeszítőbb, s amellett tudnivalókban is leggazdagabb regénye, a Nemo kapitány története a másik híres Verne-regényben, a Rejtelmes szigetben folytatódik.

Listázás a fórumban