Hatalmas siker Az idő kereke

Hatalmas siker Az idő kereke

2021. november 24. 08:10, Szerda
Bejött az Amazonnak a The Wheel of Time.

Pénteken mutatta be az Amazon Prime Video 3 epizóddal Az idő kereke (The Wheel of Time) című fantasyt, ami Robert Jordan könyveinek adaptációja, s bár előzetesen a rajongók igen szkeptikusak voltak, és a kritikák is eléggé vegyesek lettek, negatívak és pozitívak születtek egyaránt, a széria fogadtatása összességében bőven pozitívra sikeredett, az első epizódok kapcsán a pozitív vélemények bőven elnyomták a negatív hangokat (az IMDb-n a szavazók 70%-a szerint, nagyon jó, tízes skálán 8, 9 vagy 10 pontos volt a kezdés, míg 13% szerint nagyon rossz, azaz 1, 2 vagy 3 pontos), és, ami még fontosabb a platform számára, nagyon sokan esélyt adtak a szériának.

Az Amazon Prime Video természetesen nem teszi közzé nézettségeit, ilyesmit a streaming szolgáltatók közül csak a Netflix csinál, így hiteles információkhoz csak az egyes sikerek kapcsán kiadott közleményekből juthatunk (illetve közvetve úgy, hogy ha valami nagy durranás premierje után nem adnak ki közleményt, ami ugyancsak beszédes lehet). S most az Amazonnak volt oka közleményt kiadni, melyből kiderül, hogy a Wheel of Time az év legnézettebb sorozatpremierje volt náluk, és minden idők öt legnézettebb premierjének egyike, amiből kiderül, hogy nem a legerősebb, és talán az is, hogy nem is top3-as, hiszen akkor talán azt mondták volna.

Az Amazon Prime Video tájékoztatása szerint ez "több tízmillió" indítást jelent, és a részek végignézési hányada is nagyon magas volt. A sorozat Amerikában, Indiában, Kanadában, Franciaországban. Németországban és Brazíliában volt a legnépszerűbb.

Listázás a fórumban