4 generációval készül az Intel a grafikus kártyáknál

4 generációval készül az Intel a grafikus kártyáknál

2021. november 29. 10:17, Hétfő
Az évtized közepén futna be a sorrendben 4. sorozat, ez nagyon szoros menetrendet sejtet.

Az Intel meglévő, illetve készülőben lévő, hamarosan bemutatkozó saját grafikus kártyái kapcsán nemrég arról írtunk, hogy ezeken nem lesznek korlátok, így a cég tulajdonképpen semleges álláspontot foglal el a bányászok és a játékosok közötti versenyfutásban. Most kiderült, hogy 4 eltérő generáción dolgoznak, ezek utolsó példánya nagyjából az évtized közepén futna be.

A cég maga eredetileg még augusztus folyamán árult el tovább részleteket a házon belül fejlesztett megoldásokról, azóta azt is megtudtuk, hogy ezek milyen eltérő nevek alatt látnak majd napvilágot. A jelek szerint betűrendbe sorolják majd az egyes családokat, a jövő év elején esedékes Alchemic után ugyanis a Battlemage jönne, ezt pedig a Celestial, illetve a Druid követné a sorban, az első három sorozat ráadásul alig 3 év alatt jelenne meg a piacon, ami egy nagyon szoros, a versenyképességet előtérbe helyező menetrendet vázol fel – erre nyilván szükségük is lesz, hiszen jókora lemaradást kell behozniuk azon a piacon, amelyet annak idején elhagytak.

A napokban egy rövid Twitter-bejegyzésre válaszolva árulta el az Intel kifejezetten erre a területre fókuszáló illetékese, hogy 2025-re, amikor a külsős hírek alapján már az nVidia GeForce RTX 6090 Super erejére támaszkodhatunk majd (valószínűleg hatalmas, akár 800 wattos fogyasztással) az Intel már a sorrendben 4. generációt állítaná össze, amely a fentieknek megfelelően a Druid kódnév alatt készülne el. Ezek a belső várakozás szerint kellő erőt képviselnek majd a piaci verseny jóval szorosabbá válásához, vagyis komoly kihívást támasztanak majd a riválisok hasonló fejlesztéseivel szemben, bár ehhez nyilván arra is szükség lesz, hogy az első három család példányaival kellő tapasztalatra tegyenek szert.

Meglátjuk, mennyiben lesz igaza az Intel munkatársának, a terület fontosabb fejleményeiről mi folyamatosan beszámolunk majd.

Listázás a fórumban