Európában is elérhető lesz a moduláris laptop

Európában is elérhető lesz a moduláris laptop

2021. december 8. 12:00, Szerda
A cég jelezte, hogy felöltötte a raktárait.

A Framework februárban rántotta le a leplet a koncepciójáról, majd áprilisban ismertté váltak a fejlesztés, májusban pedig a projekt részletei és az, hogy az új termék már előrendelhető.

A társaság most nyilvánosságra hozta, hogy a raktárakban már elérhető a Framework Laptop, így a szerencsés vásárlók akár már a karácsony előtt összeválogathatják a készülékük alkatrészeit. Egyelőre az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában élő felhasználók rendelhetik meg az eszközt, de az év vége előtt az európai országokban is lehetőség nyílik erre.

A Framework Laptop jelenleg legkevesebb 999 dolláros áron rendelhető meg, míg a Framework Laptop DIY Edition bevezető ára 749 dollár. A Framework Marketplace kínálatában immár három alaplap és processzor érhető el, a legolcsóbb 449, míg a legdrágább 1049 dollár. Emellett a kínálatban szerepel hét kiegészítő, amelyek ára 9 és 149 dollár között változik, illetve tizennégy memóriamodul és adattároló 80 és 999 dollár közötti áron. A billentyűzetek között van angol, belga, francia, kínai, koreai, német, olasz és spanyol nyelvű is. A fejlesztők ugyanakkor rámutattak, hogy az egyes országokhoz és nyelvekhez szükséges billentyűzetek megalkotása, valamint a partnerhálózatok kiépítése komoly erőfeszítéseket kíván.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások