Jön a beszéd­vezérlés a Windows 11-ben

Jön a beszéd­vezérlés a Windows 11-ben

2021. december 20. 22:23, Hétfő
A funkció számos feladat elvégzésére alkalmazható lesz.

Amanda Langowski és Brandon LeBlanc, a Microsoft munkatársai a blogbejegyzésükben bejelentették, hogy a Windows 11 Insider-Build 22518 verzióba integrálták a Voice Access nevű beszédvezérlési funkció javított változatát, amelynek segítségével a felhasználók akár az operációs rendszer kezelőfelületét is vezérelhetik. A Voice Access működik az alkalmazások közötti váltáskor, a böngészés közben és az elektronikus levelek diktálásakor.

A funkció használatához nincs szükség internetkapcsolatra, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Windows 11 a Voice Access alkalmazásakor előre felkészített beszédmodulokat alkalmaz. A Voice Access egyelőre csak angol nyelven érhető el, más nyelveken majd később jelenik meg.

A fejlesztőcsapat közölte az előre elkészített beszédparancsokat, amelyeket a blogbejegyzésben soroltak fel. Lehetőség nyílik az ablakok bezárására, váltására és a méretük módosítására, valamint bal, jobb és dupla kattintások kivitelezésére. Az ablakok kilenc zónára oszthatók fel és a parancsok, illetve a számok segítségével a Windows 11 tudja, hogy melyik adott parancsot kell végrehajtania.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban