Jövőre a mennyiség helyett a minőségre építenek a laptopgyártók

Jövőre a mennyiség helyett a minőségre építenek a laptopgyártók

2021. december 15. 22:29, Szerda
A chiphiány miatt változtatnak a stratégiájukon, így igyekeznek ugyanakkora nyereségre szert tenni.

A DigiTimes tajvani hírportál összefoglalta, hogy milyenek lehetnek a jövő évi laptoptrendek. A platform szerkesztői úgy vélték, hogy a 2022-es modellek jobban fel lesznek szerelve, mint a mostaniak, valamint kisebb tömegűek és drágábbak lesznek. A vállalatok egyértelműen a minőségre akarják a hangsúlyt helyezni a mennyiség helyett.

A felhasználók azt érzékelik majd, hogy a jövőre megjelenő készülékek drágábbak lesznek. A legtöbb gyártó átgondolja a fejlesztési és értékesítési stratégiáját, ami mindenekelőtt abban fog megnyilvánulni, hogy a mostaninál sokkal kevesebb modellt dobnak majd piacra, de azok jobb felszereltséget kapnak. Ezzel párhuzamosan előtérbe kerülnek a csúcstechnikás, a vállalati és a játékosoknak szánt laptopok.

Ezenkívül a cégek azt is fontolgatják, hogy több készüléket készítenek eltérő specifikációkkal, de korlátozott darabszámban. Jövőre ráadásul egyre több olyan készülék is megjelenhet, amelyek a Qualcomm új ARM rendszerchipjére fognak épülni.

A cégek az elmúlt években inkább olcsóbb készülékeket dobtak piacra nagyobb mennyiségben. Ha kevesebb, viszont drágább eszközt tudnak értékesíteni, akkor ugyanúgy komoly bevételhez juthatnak a chiphiány ellenére. Miután sokkal kevesebb modell kerülhet a piacra, így gyakorlatilag ez maradt a gyártók egyetlen esélye. Azonban kérdéses, hogy ez a stratégiaváltás beválik-e.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások