Kivonta a forgalomból Tesla 3 autóit egy taxitársaság

Kivonta a forgalomból Tesla 3 autóit egy taxitársaság

2021. december 16. 11:03, Csütörtök
Az intézkedésre egy múlt hétvégén történt halálos baleset miatt került sor.

A Le Figaro francia napilap írta meg, hogy a G7 nevű párizsi székhelyű taxitársaság az összes Tesla Model 3 típusú taxiját átmenetileg kivonta a forgalomból azt követően, hogy a múlt hétvégén az egyik gépkocsi egy olyan balesetben volt érintett, amelyben egy ember meghalt és 20 megsebesült, közülük három személy állapota kritikus.

A döntés azért is érdekes, mert a G7 jelenleg a világ egyik legnagyobb Tesla járművekből álló taxiflottáját üzemelteti, így - érthető -, hogy az eset tisztázásáig a vállalat el akarja kerülni az esetleges hasonló balesetek megismétlődését.

Eddig annyit lehet tudni, hogy a Tesla Model 3 nem hivatalos úton vett részt, vagyis nem utast szállított, hanem azt az egyik sofőr a magánútjára vette igénybe. Az illető elveszítette az ellenőrzését az autó fölött és elütött egy kerékpárost, valamint több gyalogost, mielőtt egy tehergépkocsinak hajtott. A balesetről annyi szivárgott még ki, hogy a vezető szerint műszaki probléma következett be, ugyanis az érintett jármű hirtelen magától felgyorsított.

A G7 a flottájába tartozó mind a 37 Tesla Model 3 típusú taxit átmenetileg kivonta a forgalomból, ugyanakkor az intézkedés nem érinti a szintén a flottába tartozó 50 Tesla Model S típusú autót, azok továbbra is közlekedhetnek a forgalomban.

A Tesla franciaországi képviselete azt közölte, hogy jelenleg semmilyen bizonyíték sincsen arra, hogy a baleset valóban egy műszaki probléma miatt következett be..

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások