Az Apple szállította le a legtöbb 5G-telefont

Az Apple szállította le a legtöbb 5G-telefont

2021. december 25. 23:10, Szombat
Beérett a cég stratégiája, a kései indulás után most ők vannak az első helyen.

Az Apple megoldásairól gyakran születnek érdekes előrejelzések, a napokban például arról olvashattunk, hogy egy új iPhone SE akár az Android-tábor felét is átcsábíthatja, nem sokkal ezt követően viszont az 5G-telefonok kapcsán írtak a legújabb fejleményekről, ebben pedig már a cég első helyéről írnak.

Az ötödik generációs elérés megjelenése idején mi is beszámoltunk arról, hogy az Apple kivárásra játszik, vagyis ők várni fognak az első ilyen megoldások piacra dobásával. A jelek szerint bejött a húzás, a Strategy Analytics most közzétett részletes felmérése szerint ugyanis a harmadik negyedévben már ők végeztek az első helyen, legalábbis a világszerte leszállított 5G-telefonok terén, ugyanis a teljes piac nagyjából 25 százalékát kaparintották meg, amit az androidos riválisok nem tudtak lemásolni. A második helyen a Xiaomi található, ők szintén javítani tudtak, ezt azonban némileg ellensúlyozta a Samsung magára találása.

A dél-koreai gyártó három negyedév után ismét növekedést tudott felmutatni, ez többek között az európai régióban volt egyértelmű. Mi több, a széles kínálat, amelyben a kifejezetten drága hajlítható telefonok, valamint a jóval olcsóbb A-széria példányai is helyet kaptak, meglehetősen népszerűnek bizonyult, így a harmadik helyről le tudták szorítani az Oppót, amely kénytelen volt megelégedni a negyedik helyezéssel. Az androidos térfélen érdekes módon a Huawei egykori leánya, a Honor, tudta felmutatni a legnagyobb növekedési ütemet, ők gyakorlatilag megháromszorozták saját számukat, ami nyilván annak köszönhető, hogy a leválást követően már nem vonatkoztak rájuk a szigorú amerikai szankciók.

A Huawei maga eközben inkább csak küszködik, a Harmony OS és a kizárólag 4G-t támogató Samsung-chipek nem tudtak kellően versenyképes ajánlatot nyújtani a vásárlóknak, de mindenképpen érdemes megemlíteni a Motorola teljesítményét, amely a Honor után a második leggyorsabb ütemben növekedett, legalábbis százalékos viszonylatban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások