Nyáron érkezhet a 22H2 frissítő­csomag a Windows 11-hez

Nyáron érkezhet a 22H2 frissítő­csomag a Windows 11-hez

2022. január 3. 23:14, Hétfő
A fejlesztés javítani fog az operációs rendszer tálcáján és lehetővé teheti a harmadik féltől származó widgetek alkalmazását.

A Windows Central értesülései alapján a Windows 11 22H2 nevű frissítőcsomagja - amelyet Sun Valley 2-nek is neveznek - várhatóan a nyáron érkezik majd. Ez a csomag lesz az idén az első nagyobb tartalomfrissítés az operációs rendszerhez. A 22H2 elsősorban a Windows 11 tálcáján fog javítani és lehetővé teheti a külső fejlesztők által készített widgetek használatát az operációs rendszerben. A csomag emellett számos még hiányos funkciót is kiegészíthet.

A fejlesztők mindenekelőtt a Windows 11 tálcáján akarnak változtatni. A felhasználók jelenleg nem igazán módosíthatják a tálcát, nem mozgathatják el például valamelyik oldalra vagy az Asztal felső részére. Ráadásul a tálcán elhelyezett elemeket is csak több kattintással lehet a tálcán elhelyezni vagy onnan eltávolítani. Sokan ezért úgy vélik, hogy ezen a területen az operációs rendszer visszalépett a Windows 10-hez képest.

A Sun Valley 2 egy jobb widgetkezelő panelt is tartalmazni fog. A Windows 11 jelenleg nem támogatja a külső fejlesztők által elérhetővé tett widgetek az alkalmazását. Ez módosul majd, mivel lehetőség lesz a Microsoft Store rendszeréből új widgetek letöltésére és telepítésére. Az androidos programok támogatásának végső integrálása is a 22H2 keretében valósul majd meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban