Gyorsabb lehet a Windows Explorer a Windows 11-ben

Gyorsabb lehet a Windows Explorer a Windows 11-ben

2022. január 13. 18:19, Csütörtök
A helyi keresések gyakran lassúak és instabilak.

A Windows 11-ben számos hiba van, egyáltalán nem tűnik kiforrott operációs rendszernek. Ettől függetlenül a szoftveré a jövő és a Microsoft mindent elkövet azért, hogy egyre többen váltsanak át rá.

A Windows 11 egyik problémája jelenleg az, hogy a Windows Explorerrel végzett keresések gyakran lassúak és instabilak, ezért sokszor alkalmazás-összeomlásokhoz vezetnek. A redmondi konszern azt szeretné, hogy ez minél előbb megváltozzon és a rendszer gyorsabban szállítsa a különböző keresési eredményeket a felhasználóknak. A szakemberek ezt a Windows Explorerbe integrált keresőmotor javításával érnék el - minderről a Windows Latest számolt be.

A fájlmenedzser a keresésekhez az operációs rendszerbe integrált Windows Search szolgáltatást használja, amely többek között a Cortana virtuális asszisztens és a Start menüben lévő keresőmező szempontjából is fontos. A program számos mappát és helyet vizsgál át, köztük vannak az Asztal, a Képek, a Videók, a Zenék stb.

A Windows 11 nemrég bejelentett 22526-os kiadásában a Microsoft egy új dolgot próbált ki, amelynek köszönhetően a keresések során az eddiginél sokkal több adat keletkezett. Ez lehetővé tette, hogy a különböző fájlokat sokkal gyorsabban találja meg a szoftver. Egyúttal a fejlesztők kijavítottak egy hibát is, amely miatt a kereső összeomlott ls megakadályozta az eset után a szolgáltatás újbóli alkalmazását. Ettől függetlenül néhány hiba megmaradt, így például a keresőpanel néha nem nyílik meg a Tálcán. Ebben az esetben a vállalat a Windows Explorer újraindítását javasolta.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban