Több tejet adnak a VR-szemüveget viselő tehenek

Több tejet adnak a VR-szemüveget viselő tehenek

2022. január 12. 22:44, Szerda
A cél nem, csak az alkalmazott eszközök változtak az elmúlt 11 esztendőben.

Egy Moszkva melletti tanyán már 2010-ben LCD-TV-n néztek alpesi réteket a szarvasmarhák azért, hogy fokozzák a tejtermelésüket és javítsák a tejük minőségét. 2018-ban pedig kiderült, hogy a Big Datával több tejet adnak a tehenek.

Most Izzet Kocak török gazdálkodó virtuális valóság szemüvegeket tett két szarvasmarhájára azért, hogy így fokozza az állatok tejtermelését, jelentette az Anadolu Ajansi török állami hírügynökség. A tehenek jól fogadták az ötletet, mert a napi 22 liter helyett 27 liter tejet adtak. Kocak kijelentette, hogy a szarvasmarhák a készülékeken keresztül folyamatosan zöld mezőket látnak és ez érezhetően és mérhetően érzelmi lendületet ad a számukra a tejtermelésben, mivel így sokkal kevésbé stresszesebbek, mint a virtuális valóság szemüvegeket nem viselő társaik.


Miután az első tesztek sikeresnek bizonyultak, a gazdálkodó úgy döntött, hogy 10 további eszközt szerez be, amelyek összesen 5 további állatnak elegendőek. A teheneknek ugyanis két termékre van szükségük ahhoz, hogy elmerülhessenek a virtuális valóság világában. A készülékeket először Oroszországban próbálják ki, majd csak ezután küldik el Törökországba. A szemüvegeket állatorvosokkal közösen fejlesztették ki azért, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem jelentenek egészségügyi kockázatokat.

Listázás a fórumban