Fontos frissítést kapott az nVidia SHIELD

Fontos frissítést kapott az nVidia SHIELD

2022. január 13. 22:27, Csütörtök
Az Android 11 funkciói mellett az újabb GeForce-kártyák teljesítménye is elérhetővé válik.

Az nVidia SHIELD-család nem túl gyakran szerepel oldalunkon, bár annak idején beszámoltunk arról, hogy a 2014-ben piacra dobott újabb tábla már kifejezetten játékosoknak készült. Most egy fontos szoftveres frissítés vált elérhetővé, amely több új funkciót és nagyobb teljesítményt hoz magával.

A hivatalos oldalon a SHIELD Software Experience Upgrade 9.0 néven elérhető a friss szoftver, amely többek között az Android 11 funkcióit teszi elérhetővé a felhasználók készülékein, de legalább ilyen fontos a 4K HDR-játékok futtatása a GeForce NOW rendszerén keresztül. Az új verzió minden SHIELD TV típuson elérhetővé válik, ezzel tulajdonképpen minden ilyen kütyün az Android 11-et futtatjuk majd, elsősorban streamelési célokra. A frissítés révén a Gboard, vagyis a Google-billentyűzet új változata jelenik meg a platformon, a Google Assistant és a hangalapú keresés funkciójával, az ideiglenes jogosultságokkal és a személyes adatok jobb kezelésével kiegészülve. Ehhez csatlakozik az aptX-kompatibilis Bluetooth-headsetek támogatása, míg a Google Play Movies és TV a Dolby Vision HDR támogatásával egészül ki.

A játékok jobb futtatása érdekében már a GeForce RTX 3080 erejére támaszkodó GeForce NOW is elérhető lesz, ezzel az egyes alkotásokat 4K HDR-módban, 7.1-es hangzással élvezhetjük. A támogatott kontrollerek listáján az Xbox One és a Series X vezérlői mellett a PlayStation DualSense és DualShock típusok is felbukkannak, de a Scuf sem marad le a felsorolásból. Ezen módosítások mellett a Twitch támogatása is frissül, így innentől kezdve egy időben futtathatunk játékokat és streamelhetünk nagy felbontáson, miközben a Bluetooth-billentyűzetek és -egerek listája is kibővül.

A most közzétett frissítést a rendszeren belül, a beállítások menüjében találjuk meg és telepíthetjük, a fent hivatkozott hivatalos oldalon az összes változtatást megtaláljuk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások