Minden autóhoz elérhető lesz az Apple digitális slusszkulcsa

Minden autóhoz elérhető lesz az Apple digitális slusszkulcsa

2022. január 25. 10:09, Kedd
A szolgáltatás jelenleg csak a BMW gépkocsijaival működik.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa arról számolt be, hogy az Apple Carkey funkció az idén nyártól gyakorlatilag minden gyártó összes modelljével működőképes lesz. A kaliforniai konszern korábban belépett a Car Connectivity Consortium (CCC) nevű szervezetbe, amelynek célja, hogy a tagjai olyan megoldásokat alkossanak meg, amelyek minden gyártó összes járművével használhatók.

A 2020-ban bejelentett Carkey gyakorlatilag egy digitális slusszkulcs, amely az iPhone és az Apple Watch készülékekkel együtt alkalmazható a kompatibilis autók megnyitására és bezárására. A szolgáltatás eddig csupán a BMW néhány modelljével működött. A változást az jelenti, hogy a Carkey immár képes együtt dolgozni az új Apple Watch okosórákba és iPhone készülékekbe integrált U1 chippel. Ahhoz, hogy bárki használhassa a digitális slusszkulcsot, először fel kell telepítenie az Apple Watch okosórájára vagy az iPhone okostelefonjára a gépkocsija gyártójának az alkalmazását vagy megadnia egy kódot, amellyel az iPhone és a jármű összeköthető. A digitális slusszkulcs előnye, hogy megosztható az iMessage rendszeren keresztül a családtagokkal.

Az adatvédelmi információk alapján az Apple semmilyen információt nem tárol azzal kapcsolatban, hogy ki használja az autót. Az eredményes összeköttetés esetén az eszköz egy egy alkalomra szóló kódot küld, amelynek a segítségével megállapítható a hozzáférés pontos helye (feltéve, ha ez a funkció be van kapcsolva) azért, hogy így akadályozzák meg a visszaéléseket. A digitális slusszkulcs konfigurálására az Apple megoszt egy egyértelmű eszközazonosítót a gépkocsi gyártójával. Ez az azonosító mindegyik gyártó esetében más azért, hogy így védjék a magánéletet. A gyártók az azonosítót ötvözhetik más információkkal, amelyeket az adatvédelmi irányelveknek megfelelően dolgoznak majd fel.Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások