Megjelent, ám nem elérhető a Radeon RX 6500 XT

Megjelent, ám nem elérhető a Radeon RX 6500 XT

2022. január 20. 12:13, Csütörtök
Még ez az olcsóbb kártya sem igazán beszerezhető, a nyerészkedők itt is megjelentek.

Az AMD a napokban dobta piacra friss GPU-generációjának legújabb tagját, amely kifejezetten szerény, olcsóbb kialakítást kapott, ezt ugyanis a belépő szintre szánják. A hivatalos megjelenés ellenére a beszerezhetőség itt sem ideális, a jelek szerint nem sok példány került ki a piacra, ami felbátorította az üzéreket.

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy belátható időn belül nem csökkennek majd a grafikus kártyák árai, eközben azonban a két nagy gyártó fokozatosan bővíti ki saját meglévő termékcsaládját, ahogy újabb és újabb típusokat jelentenek be, illetve dobnak piacra. A napokban egy kifejezetten szerény példányon volt sor, az AMD ugyanis most tette elérhetővé a Radeon RX 6500 XT típust, amely mindössze 4 GB memóriával jelent meg (ezzel kapcsolatban pedig megjegyezhetjük, hogy gyorsan vissza is vonták azon korábbi kijelentésüket, miszerint 4 GB nem elég a játékok kényelmes futtatásához), viszont számunkra a tulajdonképpeni elérhetőség szempontja jóval fontosabb, ezen a téren pedig nem látunk jelentős javulást.

Nagyon úgy tűnik, hogy a tesztelők után a nagyobb online forgalmazók sem kaptak elegendő példányt az új kártyából, a jól ismert nevek alig néhány darabot tudnak csak felmutatni saját internetes boltjaikban. Ez természetesen alaposan felbátorította a kufárokat, akik rögtön felbukkantak az eBay oldalán, az itt látható árak többnyire 50-60 százalékkal az ajánlott szint felett helyezkednek el, bár ezzel kapcsolatban az is leszögezhető, hogy a közvetlen előd, a Radeon RX 5500 XT esetében még ennél is nagyobb eltérést látni, tehát az új példány még akár olcsóbb választás is lehet, már amennyiben valamilyen úton-módon rá tudjuk tenni a kezünket egy-egy darabra. Hiába butította le tehát az AMD ezt a típust annyira, hogy az már ne legyen vonzó a kriptobányászok számára, a jelek szerint ezzel nem oldották meg a problémát.

A DigiTimes friss előrejelzése alapján a grafikus kártyák árai az idei évben tovább növekednek majd, enyhülést tehát még jó darabig nem várhatunk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások