Jönnek a kínai állami blokklánc-projektek

Jönnek a kínai állami blokklánc-projektek

2022. január 31. 22:21, Hétfő
Peking komoly tervekkel állt elő.

A Kínai Nemzeti Bank (PBC) tavaly szeptemberben betiltott minden kriptovaluta-tranzakciót és azóta tilosak a virtuális fizetőeszközökkel kapcsolatos üzleti tevékenységek. A külföldi tőzsdéknek is megtiltották, hogy kínaiaknak kínáljanak digitális pénzekkel összefüggő szolgáltatásokat.

A Reuters most azt írta, hogy az ázsiai állam a blokklánc technológiával kapcsolatos programokat indít 15 modellrégióban, 164 társaság, kórház és egyetem is elindítja a saját blokklánc-projektjét. A modellrégiók magukba foglalják Pekinget, Sanghajt, valamint a két dél-kínai metropoliszrégiót, Kantont és Chengtut. A 164 létesítmény közé tartozik a SAIC-GM-Wuling Automobile, a Beijing Gas Group, illetve az Industrial and Commercial Bank of China.

Az elképzelések alapján minden régió kibertér-felügyelete kiemelten figyelni fog a technológia szerepére az adatcserében, a vállalati eljárások optimalizálásában, az üzemi költségek csökkentésében és az együttműködések hatékonyságának a javításában. Ezáltal megteremthetővé válik egy megbízható blokklánc-rendszer. A lehetséges alkalmazási területek között vannak az energiaszektor, a kormányzati üzletek, a kereskedelem, a pénzügyi ágazat és a határokon átnyúló pénzügyi kereskedelem.

A technológia segíthet minden tranzakció követésében, ráadásul azok nem manipulálhatók. A blokklánc technológián alapuló könyvelés leépítheti a hagyományos könyveléssel szembeni bizalmatlanságot, továbbá az egész folyamat olcsóbbá és hatékonyabbá válhat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások