Leáll a Bethesda boltja és launchere

Leáll a Bethesda boltja és launchere

2022. február 24. 14:24, Csütörtök
A cég a teljes leállás mellett döntött, a játékokat egy jól ismert platformra viszik át.

A Bethesda nem túl gyakran szerepel híreinkben, legutóbb 2020-ban írtunk a cég kapcsán egy újabb fejleményről, bár akkor egy igencsak komoly lépésről számolhattunk be, hiszen kiderült, hogy a Microsoft megvette a vállalatot. Most a saját launcher leállítását jelentették be, ami szintén némileg meglepő.

A cég hivatalos oldalán tették közzé a bejelentést, néhány további információval együtt. Ebből megtudjuk, hogy a saját online bolt és a launcher teljes leállításáról van szó, amely májusban valósul majd meg. Ezt megelőzően, már április folyamán, egy migrációs útvonalat biztosítanak majd a felhasználóknak, ennek révén a meglévő játékokat, valamint a megmaradt pénzünket a Steam platformjára vihetjük át, ez a lépés pedig a leállást követően is megtalálható lesz a launcheren belül, hogy a híreket nem követő felhasználók is gond nélkül követhessék majd társaikat.

Mindenképpen érdekes, hogy egyelőre kizárólag a Steam szerepel az alternatívák között, hiszen a cég a Microsoft tulajdonában van, emiatt pedig logikus lenne a Microsoft Store kijelölése is. Erre lehet, hogy a későbbiekben szintén sort kerítenek majd, viszont ez pusztán spekuláció, bár a Steam kiválasztása mindenképpen népszerű döntés lesz, hiszen a platform hosszú ideje jól ismert névnek számít a játékosok körében. A Bethesda.net felhasználói fiókok, valamint azok meglévő funkcionalitása megmarad, ezzel továbbra is hozzáférünk majd a megvásárolt DLC-khez, modokhoz és az egyéb kiegészítőkhöz, ám a játékmentések tekintetében már némileg bonyolultabb a helyzet.

A legtöbb alkotás esetében a mentéseket is átvihetjük majd a Steam platformjára, viszont itt néhány kivétel is akad, amelyeknél kézi manőverre lesz szükség, egyes további játékoknál (így például a Wolfenstein: Youngblood esetében) erre sem lesz lehetőségünk, vagyis itt elveszítünk majd minden eredményt. Áprilisban további részleteket árulnak majd el, addig várnunk kell a részletes információkra.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások