Bejelentette új koncepcióját a Huawei

Bejelentette új koncepcióját a Huawei

2022. március 1. 11:14, Kedd
Az eszközök közötti együttműködés új szintjére lép a cég, nem csak hardverek, hanem szoftverek terén is.

A Huawei a Mobil Világkongresszus keretében jelentette be a Super Device nevű új koncepcióját, amelynek keretében lehetővé teszi a felhasználóknak több termék összekötését, függetlenül attól, hogy azokon Windows vagy Android operációs rendszer fut-e. A társaság által megalkotott Mobile App Engine biztosítja, hogy a felhasználók a Huawei laptopjaikról is hozzáférjenek a cég alkalmazásboltjához. Ez természetesen nem új ötlet, hiszen számos piaci szereplő alkotta már meg a hasonló saját megoldását és a kínai vállalat úgy érezte, hogy neki is követnie kell a példát.


A társaság a lehetőségek között említette egy Huawei MateBook és egy MatePad összekötését. A tükrözési üzemmód alkalmazásakor a táblagép képernyőjének tartalma megjeleníthető a PC kijelzőjén. Lehetővé válhat a digitális toll használata a táblagépen, majd az eredmény megmutatása valós időben a monitoron. A klasszikus kiterjesztett üzemmódban a táblagép a képernyő kibővítéseként szolgál és a PC-ről irányítható. De akár egy MateBook és egy MateView monitor is összekapcsolható egymással vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

A számítógéppel összekötve az okostelefon vagy a táblagép külső meghajtóként működnek, így a felhasználók úgy érhetik el az azokon tárolt adatokat, mint bármilyen más külső adattároló esetében. A Pop-Up-Pairing nevű funkció pedig összeköttetést biztosít egy Huawei-PC a vezeték nélküli fejhallgatók, a hangszórók és a Bluetooth-kapcsolatra építő egerek között. A gyártó a korábbi PC-modellekre is kiterjeszti a SuperDevice-támogatást, ha a felhasználók a legfrissebb verzióra frissítik a Huawei PC-Manager nevű programot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások