Komoly bajban van a Yandex

Komoly bajban van a Yandex

2022. március 7. 22:23, Hétfő
Az orosz keresőcég mostanra elveszítette az értéke 75 százalékát.

Az 1997-ben alapított és a Nasdaqon jegyzett Yandex egyre nagyobb bajban van, miután az elmúlt 6 hónapban az értéke 75 százalékát elveszítette. A részvény gyengülése különösen az orosz erők Ukrajnába való bevonulása után gyorsult fel, ezért az értékpapír kereskedelmét felfüggesztették. Az orosz társaság egykor 30 milliárd dollárt ért, most kevesebb, mint 7 milliárd dollárt. A Financial Times azt írta, hogy ugyan a céget nem érintik közvetlenül a nyugati szankciók, de a partnerei így is folyamatosan elfordulnak tőle. A megváltozott helyzet miatt az Uber, a Grubhub és a DuckDuckGo egyaránt le akarja zárni a Yandexszel az együttműködést vagy már be is fejezte azt.

A vállalat egyik magas rangú menedzsere azt nyilatkozta, hogy döbbenten állnak az események előtt és fogalmuk sincsen arról, hogy mi és miért történhetett. A történtekre senki sem számított és a nyugati szankciók közvetlen hatása még csak most fogja elérni a vállalatot. Mindez azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb nem fognak hozzáférni ahhoz a technológiához, amelyre szükségük van az üzletük kiépítéséhez. Úgy tűnik, hogy lezárult az a korszak, amikor a társaságra az "orosz csodaként" tekintettek.

Tigran Kudaverdijan, a Yandex vezetője a jelenlegi helyzetet a Facebook-bejegyzésében "elviselhetetlennek" és "szörnyűnek" nevezte. Néhány munkatárs időközben felmondott, míg a korábbi hírigazgató azt tanácsolta az alkalmazottaknak, hogy ha már nem tudnak semmit sem tenni, akkor inkább fejezzék be a munkájukat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások