Még pontosabb lesz a Google Térkép

Még pontosabb lesz a Google Térkép

2022. április 6. 22:55, Szerda
A szolgáltatás számos új funkcióval bővül és még több információt fog közölni a felhasználókkal.

Rubén Lozano-Aguilera, a Google Térképért felelős termékmenedzser a blogbejegyzésében azt írta, hogy a frissítések után a platform már nem csupán arra hívja majd fel az emberek figyelmét, hogy az adott utakon vagy útszakaszokon kell-e útdíjat fizetni, hanem azt is, hogy annak összege pontosan mennyi. Mindez azért hasznos, mert az útdíjak számos országban függenek például a napszaktól és attól is, hogy hétköznap van-e vagy hétvége, esetleg ünnepnap.

Azt, hogy valahol kell-e útdíjat fizetni, már most is kijelzi a Google Térkép, de az összeget nem mutatja. A funkció ettől a hónaptól elérhető lesz az Amerikai Egyesült Államok, India, Indonézia és Japán útjain, majd a világ más országaiban, így Magyarországon is. Emellett a szolgáltatás a navigáció során a részletes térképnézetet fogja mutatni, így a vezetők azt is látják majd, hogy melyik kereszteződésnél vannak lámpák vagy közlekedési táblák. Az előbbieket már most is jelzi a platform. A Google Térkép ezenkívül a különösen érdekes területeket is jelölni akarja.

Bizonyos városokban további információk lesznek hozzáférhetők az utak jellemzőiről, például, hogy milyen szélesek vagy hogy vannak-e elhelyezve közlekedési szigetek. A javított nézet a következő hetekben egyaránt elérhetővé válik Android, iOS, Android Auto és Apple CarPlay alatt. Az iOS-t használók új widgeteket is kapnak és a navigáció akár az Apple Watch okosóráról is elindítható lesz. A Google Térképet integrálják a Spotlight, a Siri és a Shortcuts alkalmazásokba is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások