Napelemes bitcoin-farm épül Texasban

Napelemes bitcoin-farm épül Texasban

2022. április 12. 23:01, Kedd
A létesítmény elvileg az energiaellátás szempontjából teljes mértékben önálló lesz.

A Jack Dorsey Twitter-alapító által vezetett Block (egykori Square) és a Blockstream közösen hoz létre Texas szövetségi állam területén egy olyan bitcoin-bányász farmot, amelynek a működéséhez szükséges energiát teljes mértékben a Tesla Motors által fejlesztett napelemes panelek fogják biztosítani. Az energiatárolók pedig szintén a Tesla által készített Megapack rendszerek lesznek.

A CNBC kiemelte, hogy a Tesla napelemes paneljeinek a teljesítménye összesen 3,8 Megawatt hoz létre lesz, míg a Tesla Megapack energiatárolók kapacitása 12 Megawattóra.

A Block és a Blockstream a projekttel azt akarja megmutatni, hogy a bitcoin termelése megvalósítható nulla károsanyag-kibocsátás nélkül és 100 százalékban megújuló energia felhasználásával. Az építkezés már elkezdődött, a várható befejezés időpontja egyelőre nem ismert. Az új farm működése transzparens lesz: az érdeklődök hozzáférhetnek majd az aktuális legfontosabb információkhoz, így többek között az áramfelhasználáshoz és a termelt kriptovaluta mennyiségéhez. Később elérhetők lesznek az áramtárolókkal kapcsolatos adatok is. A nyílt koncepció példa lehet későbbi projektek számára.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások