Indul az iPhone 14 gyártása

Indul az iPhone 14 gyártása

2022. május 5. 12:23, Csütörtök
A korai rajttal kerülnék el a csúszást, ugyanis Kínában szigorú korlátozásokat léptetnek életbe.

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy az Apple szép fokozatosan nyomul előre az okostelefonoknál, ami az 5G támogatását biztosító készülékeknél is nagyon jól látszik. Eközben már készülnek a soron következő sorozat piacra dobására, mégpedig egy korai rajttal, hogy elkerüljék a komolyabb csúszást.

Kínai lapok számoltak be a napokban arról, hogy a cég ottani partnere, a Foxconn (Hon Hai Precision Industry) nagy létszámban vesz fel új munkatársakat, erre ugyanis konkrét felkérés érkezett az Apple részéről, amely mindenképpen szeretné elkerülni az újabb csúszást. Az ajánlat keretében az általuk kínált bónuszt is jelentős mértékben megemelték, mielőbb szeretnék tehát feltölteni a létszámot, hogy időben (illetve picit korábban) megindulhasson az iPhone 14 sorozatgyártása, a hivatalos megjelenésre pedig a megszokott időben, szeptember táján sor kerüljön. Az elővigyázatosság mindenképpen üdvözlendő, hiszen Kínában több helyen komoly korlátozásokat vezettek be a Covid újbóli felbukkanása miatt, és bár a napokban elsősorban Sanghaj kapcsán olvashattunk elkeserítő híreket, korábban már a Foxconn telephelyein is hasonló intézkedések miatt voltak kénytelenek felfüggeszteni a főbb tevékenységeket.

Az Apple annak idején az iPhone 12 piacra dobását volt kénytelen némileg elhalasztani a pandémia miatt, bár ez nem akadályozta meg a sorozat tagjait abban, hogy viszonylag gyorsan a legnépszerűbb 5G-telefonok címét is elnyerjék. Az újabb csúszást szeretnék most megelőzni, eközben azonban fenn kell tartani az iPhone 13, vagyis a jelenlegi generáció gyártásának ütemét, mielőtt hivatalosan is bemutatkozik a sorrendben 14. család, amit nyilván néhány héttel később követ majd a tulajdonképpeni debütálás, ahogy azt megszokhattuk.

Elemzői várakozások szerint egyébként több régióban is a hivatalos árak megemelésére kényszerülhet a cég, mivel az egyes pénznemek mozgása komoly változást idézett elő az átváltási rátákban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások