Brutális kártyával készül az AMD

Brutális kártyával készül az AMD

2022. május 23. 23:29, Hétfő
Az RX 7900 XT minden paramétere nagyobb lesz, viszont új chipszet is készülőben van.

Az AMD kapcsán nemrég arról írtunk, hogy a következő generációs APU-k jó eséllyel nagyon erős integrált grafikus vezérlőket kapnak, ezt a hírt most további értesülések követték a sorban, amelyek szerint a grafikus kártyák és a chipszetek terén is további újdonságokra számíthatunk. Lássuk, miről írnak a külsős szivárogtatók! A napokban a több alkalommal is megbízható forrásnak bizonyult Greymon55 tette közzé újabb rövid bejegyzését, amelyben már a Radeon RX 7900 XT, vagyis a következő generáció, az RDNA 3 architektúrára épülő család legerősebb tagjának hardveres részleteiről számol be. A korábbi pletykák alapján ez a típus igencsak brutális teljesítménnyel, 73 és 92 FP32 TLOPs közötti szinten jelenik majd meg, amivel gyakorlatilag megduplázza az RX 6900 és 6950 XT esetében látott eredményt. Kiemelendő, hogy a memóriabusz már 384 bites lenne, ami 50 százalékos növekedést jelentene, a VRAM kapacitása 24 GB-ra bővülne, eközben pedig az Infinity Cache mérete 384 MB lenne, ami háromszoros előrelépést eredményezne a jelenlegi generáció legizmosabb példányaihoz képest.

A cég részéről egyelőre annyi hangzott el, hogy ők is komolyabb ismertetővel készülnek a Computex 2022 rendezvényre, amelynek nulladik napján, most hétfőn kerülne sor a hosszabb beszédre. Arról természetesen nem közöltek részleteket, hogy pontosan mely új termékekről rántanák le a leplet, könnyen lehet viszont, hogy a Ryzen 7000-sorozat részét képező új chipeket és az ezekhez szánt chipszeteket ismerhetjük majd meg. Ez utóbbiak kapcsán egy másik külsős forrás az X670E jelzésű változat várható érkezéséről számolt be, amely már kifejezetten extrém szintet képviselne, kizárólag a PCIe 5.0 támogatásával, miközben az X670 még megtartaná a PCIe 4.0 megfelelő kezelését.

A mainstream szegmensbe szánt B650 szintén elérhető lesz majd a felhasználóknak, viszont a belépő szintű A620 megjelenéséről egyelőre nem esett szó.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások